En 24 år gammel kvinnelig beboer på Fantoft studenthjem leverte fredag inn anmeldelse mot en mann som trolig i lang tid har drevet med sex-sjikane mot kvinner på studenthjemmet.

— Først kom han på døren og tilbød massasje. Så ringte han og spurte meg ut om sex-livet mitt, sier den sjokkerte kvinnen til Bergens Tidende.

Kom på døren to ganger

Den første av de skremmende opplevelsene fikk hun allerede på sensommeren, da mannen banket på døren hennes.

— Han sa at han lette etter en jente på bygget som han skulle gi aromamassasje. Deretter fortalte han at han var så tidlig ute at jeg kunne få massasje gratis, forteller kvinnen, som høflig avslo tilbudet.

For en måned siden banket den samme mannen igjen på hos kvinnen. Da nøyde han seg med å spørre om åpningstidene til resepsjonen.

— Antakelig kjente han meg igjen, tror kvinnen.

I lang tid tenkte hun ikke noe videre over de merkelige besøkene. Ikke før telefonen ringte i forrige uke.

— Vedkommende sa han var student ved psykologisk fakultet, og at han gjorde en spørreundersøkelse om kvinners syn på egen seksualitet, sier kvinnen. Under tvil takket hun ja til å delta i spørreundersøkelsen.

Perverse sex-spørsmål

— Jeg tenkte at det var en ok ting å forske på, og at jeg ikke burde være så prippen. Dessuten virket han veldig seriøs og profesjonell i starten, forteller hun.

Spørreundersøkelsen, som varte nærmere en halv time, ble etter hvert mer og mer detaljorientert og pervers. Kvinnen ble bedt om å beskrive sin egen kropp i detalj, hvor mange sex-partnere hun hadde hatt, hvilket navn hun brukte på sitt eget kjønnsorgan, og om hun følte trang til å smugtitte på onanerende menn og kvinner.

Et annet spørsmål var om hun ville tatt imot massasje av en fremmed mann.

— Spørsmålene ble verre og verre. Da han ba meg finne frem et målebånd, sa jeg stopp. Men han tok seg pent inn igjen og avsluttet samtalen like hyggelig som han startet den, forklarer kvinnen.

Kjente igjen stemmen

Hun er ganske sikker på at «sex-forskeren» er den samme som kom på døren og tilbød henne massasje.

— Stemmen var akkurat den samme, men det tenkte jeg ikke på før samtalen var ferdig, sier kvinnen.

I ettertid angrer hun på å ha svart på mange av de intime spørsmålene.

— Jeg håper at andre som blir utsatt for denne mannen tenker seg bedre om enn jeg gjorde, sier kvinnen.