Vandalene har kastet murstein inn vinduene, samt sprayet maling. En nabo oppdaget vandalene, og varslet politiet rundt klokken fire i natt.

— Naboen vår så to personer i hettegensere, som løp bortover mot Nykirken. Politiet har sikret spor på stedet, sier Vigdis Pettersen, som er daglig leder av butikken.

Også i 1999 og 2000 ble butikken utsatt for hærverk på kvinnedagen. Pettersen mistenker kvinnegrupper for å stå bak.

— Det er ikke en tilfeldig forbipasserende som har gjort dette. Hærverket er gjort med mål og mening. Jeg synes det er drøyt å rasere arbeidsplassen til en kvinne på selveste kvinnedagen.

Paradise Bergen selger blant annet undertøy, sex-leketøy og sex-filmer. Kvinnegrupper har tidligere beskyldt Paradise for å fremstille kvinnekroppen på en diskriminerende måte.

— Jeg vil heller si at vi smykker kvinnekroppen. Vi er tvert imot mannsdiskriminerende, for vi har lite for menn i butikken vår. Kvinnegrupper har også sagt at folk blir lemlestet av å bruke de store dildoene som Paradise selger.

— Det er jo frivillig å komme inn her og handle. Så lenge det er voksne mennesker det dreier seg om, ser ikke jeg problemet.

Neste år kommer Paradise Bergen til å være forberedt når kvinnedagen kommer.

— Dette er krig. Neste år kommer en hel liten hær til å holde vakt i butikken, sier Pettersen.

FRUSTRERT: - Det er drøyt å rasere arbeidsplassen til en kvinne på selveste kvinnedagen, sier en oppgitt Vigdis Pettersen, som er daglig leder av Paradise Bergen.
KNUST: Noen har kastet steiner inn butikkvinduet i løpet av natt til 8. mars.
BORGHILD BERGE