Instruktører fra Dykker— og froskemannsskolen på Haakonsvern er satt inn i det siste forsøket på å finne de tre savnede polakkene. Flere av dykkerne har bakgrunn fra Forsvarets spesialkommandoer. De er bedre trent og kan gå dypere enn dykkerne fra Kystvakten, som deltok i søket sist uke.

— De stiller med to båter og ti dyptvannsdykkere. Det gjør at de kan komme til på steder vi ikke har vært tidligere, sier Etne-lensmann Ingvar Gjærde til bt.no.

Sjøforsvaret er også utstyrt med en miniubåt med sonar. Søket vil pågå frem til i morgen, i området mellom hytten polakkene leide og stedet båten og den omkomne ble funnet.

— De skal søke så grundig at dersom de ikke gjør funn, så er det ingenting å finne der, sier Gjærde.

- Vi venter og venter

Vegard Finberg, talsmann for Forsvarssjefen, opplyser dykkerinstruktørene kombinerer letearbeidet med en obligatorisk øvelse de skulle på denne uken.

— De endret øvelsesområdet sitt for å kunne støtte politiet i søket, sier han.

De etterlatte

familiene til Slawomir Skorupa (23), Damian Lukasz Golawski (25) og Lukasz Jaskulski (26) håper i det lengste deres kjære blir funnet.— Vi venter og venter, men vi vet ikke helt hva vi venter på. Vi har ikke snakket med presten om begravelse, for vi har jo ingen å begrave, sa mamma Teresa Golawski i gårsdagens BT.

Også i Etne håper lokalbefolkningen at Sjøforsvaret skal finne de tre omkomne. Ifølge ordfører Sigve Sørheim er folk redde for hva de kan støte på ute på fjorden eller i fjærsteinene.

— Det ligger i bakhodet på oss alle. Det er ikke kjekt for noen at de ennå ikke er funnet, sier Sørheim.

Gir opp i morgen

Dersom forsvarsdykkernes søk er resutlatløst, gir politiet opp å finne de tre mennene i denne omgang.— Letingen vil bli innstilt, men kun inntil videre. Senere må vi sette oss ned og se hva vi kan gjøre, sier lensmann Gjærde.

Han er ikke fornøyd med at de tre mennene har vært savnet i snart to uker.

— Det er en utfordring både for oss og de pårørende. Vi vil så gjerne finne dem, sier han.

SØKER: Kystvaktskipet KV "Tor" deltok sist uke ettermiddag i den omfattende leteaksjonen.