• Det blir spennende å se om det holder, sier regionsjefen i Norled.

Fjorårets påsketrafikk og tekniske problem førte til lange køer mellom Lavik og Oppedal. På det meste var det hele tre timer ventetid. Til slutt ble det satt inn en ekstra ferge for å bistå med å ta unna trafikken.

Regionsjef i Norled, Inge Andre Utåker, kan fortelle at de i år trapper opp kapasiteten på strekningen for å unngå lignende problemer.

— Det blir den første påsken vi drifter Lavik-Oppedal, etter at vi tok over ruten. Vi vil ha fire båter i rute på de store trafikkdagene i påsken, og med det blir kapasiteten større enn den noen gang har vært, sier Utåker.

Spent på kapasiteten

Totalt har selskapet 13 ferger i Hordaland og tre i Sogn og Fjordane, men vil altså sette inn en ekstra i Sogn og Fjordane.

En utfordring kan likevel dukke opp på strekningen. Batterifergen Ampere ble satt inn i høst, og vil også gå i påsken. Men så langt har Norled opplevd tekniske utfordringer med den spesielle fergen.— Vi har slitt med lademekanismen, noe som har medført at den har stått over noen turer. Det kan også skje i forbindelse med påsken, men det vil i såfall kun være snakk om en tur eller to, ikke å ta den ut av drift, sier regionsjefen, som forøvrig venter at venter at det skal gå veldig greit.

— Men det blir selvsagt spennende å se om kapasiteten er stor nok, sier Utåker.

Væravhengig hjemfart

Han forteller at førstkommende fredag og onsdag før skjærtorsdag naturlig nok vil bli krevende dager for fergeselskapet.

I tillegg ventes det stor trafikk når hjemfarten kommer for fullt 1. og 2. påskedag.

Likevel er det ingen spesielle avganger han vil oppfordre folk til å unngå om de vil slippe kø.

— Erfaringsmessig vil for eksempel hjemfarten være veldig væravhengig, så det pleier å gå bra, sier regionsjefen.

Har du et godt tips til de som skal ut i påskerushet?

— Pust gjennom nesen, kjøp en kopp kaffe, smør matpakke og ta det som en tur, sier Utåker, som selv tar en fergefri ferie i Valdres.

- Kjører med alt vi har

Også Fjord1 forventer at førstkommende fredag blir den mest travle dagen, sammen med onsdag før skjærtorsdag og påskens to siste dager.

Ifølge operativ leder i selskapet, Oscar Bergheim, setter de likevel ikke inn ekstra ferger i høytiden.

— Vi har stor kapasitet, men onsdag før påske kan det nok bli venting. Det samme gjelder for 2. påskedag, men ellers pleier det å gå greit, sier Bergheim.I likhet med Utåker, oppfordrer han reisende til å være tålmodige og ta det med ro.

— Vi kjører med alt vi har, og skal sørge for at folk kommer frem, sier Bergheim.