– SFT vil inngå en avtale med Norsk avfallshåndtering (NOAH) om å få fjernet avfallet. Alexela Sløvåg vil bli holdt økonomisk ansvarlig for håndteringen, sier avdelingsdirektør Signe Nåmdal i Statens forurensingstilsyn til NTB.

Alexela Sløvåg hadde, etter flere utsettelser, frist til torsdag med å inngå en bindene avtale om fjerne og behandle 800 tonn helsefarlig avfall i Sløvåg i Gulen kommune i Sogn og Fjordane.

– De har i dag søkt om utsatt frist. Tilliten til bedriften er ganske tynnslitt, og søknaden om utsettelse vil ikke bli innvilget, sier Nåmdal.

Forurensningsutslippet skjedde etter en eksplosjon i to tanker ved Vest Tanks anlegg i Sløvåg.

De resterende massene skal enten bli tatt imot ved avfallsanlegget til NOAH på Langøya eller bli sendt til Tyskland.

– Vi jobber med begge løsninger nå, sier administrerende direktør Carl Hartmann i NOAH.Han tror at å sende avfallet til Tyskland vil gå raskest, men vil ikke love noe tidspunkt.

– Folk i Gulen har blitt skuffet så mange ganger. Vår troverdighet ligger i å ikke love mer enn vi kan holde, sier Hartmann.

Hartmann stiller fortsatt krav til at alle analyser skal være på plass – uavhengig av om det er Langøya eller Tyskland som er endelig plassering av grusen fra Sløvåg. Disse analysene er ennå ikke satt i gang. Det blir de nå, når SFT setter Alexela sin oppryddning under administrasjon.

Diskuter Sløvåg-skandalen her.