MARIT HOLM marit.holm@bt.no

To tredeler av de meget aktive krabatene skal nå flytte.En av de ungarske myndene har allerede fått ny eier. Fredag drar Engelsen av gårde med 15 italienske mynder, som skal få nye hjem på Østlandet.

Mange reaksjoner — Med valpene vil det da være 13 hunder igjen i huset. Tre av valpene er allerede bortbestilt, så da blir det ti hunder igjen, forteller Kristin Engelsen til Bergens Tidende.

Etter at BT skrev om hundene til Engelsen, og Dyrevernnemndas innvendinger mot hobbyoppdrettet på Skjold, har flere medier fulgt opp.

Det har vært mange og sterke reaksjoner på saken - reaksjoner som har ført til at Engelsen nå trapper kraftig ned på dyreholdet.

Klager til fylkesveterinæren Mange har ment at det er uhygienisk å ha så mange hunder i en bolig der det også bor små barn, og naboer har gitt uttrykk for at de er sterkt plaget av bjeffingen. Men det er også hundeeiere som har kontaktet BT for å gi Kristin Engelsen sin fulle støtte.Dyrevernnemnda har pålagt den hundegale hobbyoppdretteren å følge forskrifter for dyrepensjonat, når det gjelder størrelsen på burene som hundene sover i. Blir dette vedtaket stående, kan Kristin Engelsen bli nødt til å redusere tallet på hunder ytterligere. Det vil rett og slett bli vanskelig å få plass til så mange og så store bur i stuen. - Jeg har allerede klaget saken til fylkesveterinæren. Jeg kan ikke si annet enn at jeg føler meg veldig urettferdig behandlet. Men slik situasjonen har utviklet seg, kan jeg ikke gjøre annet enn å gi bort de fleste hundene. Det føles som om mitt livsverk er lagt i ruiner, sier Kristin Engelsen til BT.