Av Sissel Olsen, NMK Bergen

Landsfinalekvalifisering og Vestlandsmesterskap er status for helgens løp.

Her stiller ca 80 biler innenfor klassene Bilcross Junior, Bilcross senior, Rallycross Nasjonal og Rallycross Supernasjonal.

Vi startet i det små med klubbløp allerede 16. februar, og det var bra oppslutning for å være så tidlig på sesongen.

Samles til finale

Etter det har vi hatt kurs for BC Junior med 15 nye uteksaminerte rekrutter, en del av de skal stille til start allerede nå på lørdag.

Her blir det fart og spenning fra første heat, da det er mange som har lyst å komme blant de 6 beste, A-finale. Landfinalekvalifisering er det høyeste man kan delta i her i landet for Bilcrossførere. Det er kvalifisering rund hele landet frem til august og de 120 beste i hver klasse, Senior og Junior, samles til slutt i en stor finale. Det kommer også en del førere fra andre steder i landet, mange reiser langt for å kunne delta på dette løpet.

NMK Bergen har store forhåpninger om at noen av førerne fra Bergen klarer å kvalifisere seg i denne runden..

Også Vestlandsmesterskap

Det er også tellende runde for årets Vestlandsmesterskap for alle klassene, både BC og RC. Her er det om å gjøre å sanke poeng gjennom 6 løp denne sesongen for å bli med i den kåringen. Rundene i Vestlandsmesterskapet foregår på løp i Bergen og Vikedal.

Dette løpet er NMK Bergen sin oppkjøring før vi skal avvikle 2. runde i NM Rallycross 23.— 24. mai. Da blir det de ”store gutta” som skal gi oss en opplevelsesrik dag på Eikås.

Vi starter første heat allerede kl 10.00, da er det bare å ta med familie og venner til en fartsfylt lørdag på Eikås Motorsenter.

Se midlertidig startliste her

Besøk Bergen Gatebilklubb på nett her.

Besøk NMK Bergen på nett.

Fra klubbløpet i februar, her er Geir Skoglund i tet.
Sissel Olsen