• Man kan lage virkelig lekre retter med morsmelk, sier restaurant-kokken.

Den sveitsiske gastronomen har skapt oppstyr i Alpene etter erklæringen om at han heretter vil bruke melk fra mennesker på restauranten sin, skriver Telegraph.co.uk.

Gjestene på spisestedet Storchen på det eksklusive skistedet Winterthur vil bli servert lokale spesialiteter som kjøttstuing — med sauser bestående av minst 75 prosent morsmelk.

— Vi er alle oppfostret på det. Hvorfor skulle vi ikke inkludere det i dietten vår? spør kokken Hans Locher?

Etterlyser ammende mødre

Han har allerede avertert etter kvinner som er villige til å selge morsmelk for rundt 80 kroner literen.

— Jeg begynte å eksperimentere med morsmelk da datteren min ble født, sier gastronomen.

Han anbefaler å blande menneskemelken med melk fra kyr.

— Den bør alltid blandes med litt pisket krem, for å beholde konsistensen, sier han.

Lovlig?

Sveiternes svar på Mattilsynet er usikre på om bruken av morsmelk er lovlig.

— Mennesker som produsenter av melk er simpelthen ikke noe lovgiverne har sett for seg, sier Rolf Etter i Zurichs mattilsyn.

— De er ikke på listen over godkjente dyr, som kyr og sauer, men de er heller ikke på listen over forbudte dyr, som aper og primater, sier han.

Ville du spist mat tilberedt med morsmelk? Si din mening i feltet under!

MORSMELK: Godt for babyer, men for voksne?