— Det er kanskje en viss hotellkjede som kunne være interessert i dette?, spør Henning Hellebust

Han er leder for Oikos, vest, Økologisk landslag. Han berømmer det nystartede økologiske slakteriet i Sogn, som er et av Norges aller første i sitt slag.

Hellebust viser til at hotellkonge Petter Stordalen i Choice-kjeden har klaget sin nød over at det er så vanskelig å få tak i gode økologiske varer til gjestene sine. For slakteriet i Sogn er det viktig å få en fast leveranseavtale.

— For å lykkes er det viktig å få en bindende avtale med en stor aktør. Utfordringen er å få en jevn leveranse hele året, og virksomheten står og faller med dette, sier Hellebust.

Han er glad for at Gilde nå får en utfordrer. Det er også bra for forbrukerne, mener han, som nå får et kjøtt med bedre kvalitet, ikke minst fordi dyrene er mindre stresset.

— Ved vanlige slakteri står gjerne dyrene sammentrykt i åtte timer uten mat eller drikke. Kvaliteten på kjøttet blir dårligere fordi det er masse stresshormoner i kjøttet, påpeker Hellebust.