Det er satt opp politisperring ved innkjørselen til huset i Sørehavnveien i Alvøen. En mann med «Blom Oppmåling» på ryggen står ute på terrassen og er opptatt med å måle stabiliteten i vraket. Og i sjøen rett nedenfor terrassen og svømmebassenget ligger en koloss av en båt med baugen i været. Alt vitner om det voldsomme dramaet som utspant seg i Vatlestraumen sist mandag, da 18 mennesker omkom. Tragedien skjedde to dager etter at Turid Tennebekk Hansen og ektemannen Jan Ove Hansen satte seg på flyet med kurs for ferie i Spania. Det har blitt en spesiell ferie.

Utrolig og nifst

— Vi fikk vite hva som hadde skjedd med en gang, på telefon. Senere så vi på nyhetene at båten var brakt hit, rett utenfor huset vårt. Da ble vi sjokkerte, forteller Jan Ove Hansen.

— Det er helt utrolig og nifst at noe slikt kan skje, sier Turid Tennebekk Hansen om forliset.

Det er ekteparet selv som har bedt politiet sette opp sperringer rundt eiendommen deres, etter at de fikk beskjed fra kjente om at ikke bare journalister, men også mange nysgjerrige, reiste ut hit for å se «Rocknes» med egne øyne.

Lar soverommet stå tomt

Vi blir med opp i annen etasje, og ut på altanen utenfor soverommet til ekteparet. Herfra ser vi rett ned på det enorme vraket få meter unna, og hører duren fra båtene som ligger tett ved. Men så lenge «Rocknes» blir liggende, vil ikke soverommet bli brukt. De to foretrekker å sove på gjesterommet på baksiden av huset.

— Det er ikke noe stas å tenke på at det ligger mange døde mennesker i båten, sier Turid Tennebekk Hansen.

— Jeg skulle gjerne ha ventet en uke til med å komme hjem fra ferie, sier Jan Ove Hansen. Ifølge NTB starter slepet av «Rocknes» til Ågotnes på Sotra tirsdag morgen.

KLOSS I HUSET: Jan Ove Hansen og Turid Tennebekk Hansen har havaristen Rocknes tett inn på livet.<p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ