Etter to dager med mye pågang fra media, var det en sliten sjubarnsfamilie Bergens Tidende møtte på Breistein søndag kveldTil tross for dette, var det to glade foreldre som åpnet døren.

— Tidligere i uken spurte barna om hva vi skulle spise til middag. Nå leker de og går på fotballtrening som normalt.

Foreldrene Andre og Cecilia Kashafali Zirimwabagabo er lykkelige over den enorme støtten de har fått fra fjern og nær, men håper samtidig at de i fremtiden vil kunne være i stand til å ta vare på seg selv.

I løpet av helgen har Bergens Tidende fortalt om hvordan familien, som er kvoteflyktninger fra Kongo, i forrige uke ikke hadde fått penger nok til mat. Etter den massive støtten de opplevde i kjølvannet av omtalen håper de nå på en bedre fremtid.

— Vi håper Norge er et land som respekterer mennesker og at vi får bli her i Bergen. Det viktigste for oss er at barna har det bra, og det har de her.

Hjemme på Breistein suser de syv barna rundt, og leken går på flere språk.

— Med barna våre snakker vi Swahili, som er morsmålet vårt. Men i tillegg kan flere av dem fransk, og nå snakker alle sammen norsk, forteller Andre.

Etter tre år i Norge snakker også han og konen godt norsk. Nå mangler bare den siste norsktesten for å kunne starte med høyskolekursene han trenger for å få godkjent utdanningen sin.

Andre har utdannelse innen både litteratur og medisin, og har 12 års erfaring som sykepleier bak seg fra Kongo og Rwanda. Nå er målet å få tatt den norske godkjenningen, slik at han snart kan være tilbake i arbeidslivet.

— Når jeg blir ferdig med de nødvendige kursene og får meg en jobb, tror jeg situasjonen skal bli mye bedre, sier han.

TRIVES GODT: Deborah, Berma-Beate og Rakel Kashafali Zirimwabagabo trives godt på Breistein og i Bergen. Faren, Andre Kashafali Zirimwabagabo, understreker at det er av hensyn til barna de er i Bergen. Det er på grunn av barna våre vi flyktet fra Kongo i utgangspunktet. Vi ønsket en trygg oppvekst for dem. FOTO; ODD MEHUS
Odd Mehus