• Vi reagerte umiddelbart, sier Svein Holmedal i Statens vegvesen.

BT skrev forrige uke om de forvirrende skiltene i krysset Olav Kyrres gate/Nygårdsgaten i Bergen sentrum.

— Kjørte jeg til venstre, ble jeg utskjelt av drosjesjåfører. Da jeg la meg til høyre, holdt jeg på å krasje med en politibil. De ga meg en advarende pekefinger, sa Asbjørn Bøe.

Han klaget til Statens vegvesen og ventet frustrert i 15 måneder på at noe ble gjort.

Imens svarte vegvesenet villig vekk på brev. Først definerte de det som en hastesak. Så ble det en hastesak i april. Men ingenting skjedde.— Det er ikke vanlig at det tar så lang tid. Jeg skjønner at publikum forventer en mye kortere reaksjonstid, sier senioringeniør Svein Holmedal.

Så ble det fart i sakene. Tirsdag forsvant det ene påbudsskiltet, og det er erstattet av et forbud mot å svinge til høyre. Også underskiltet «Gjelder ikke buss og taxi» er tatt ned.

— Vi tok aksjon og reagerte umiddelbart, sier Holmedal.

Han sier du må ligge i venstre felt hvis du skal til Nygårdsgaten. Det har skapt reaksjoner fra BT-lesere som mener at skiltingen er like forvirrende som før.

«Strengt tatt burde høyrefelt være kun for de som har lov til å bruke tunnelen (kollektivfelt) og ogsåmarkert med påbud å kjøre rett fram hvis man kjører der.»

— I høyre felt er regulert mot å svinge til høyre. Du skal ligge til venstre. Det er ikke regulert for at du skal kjøre i høyre felt. Da har folk misforstått, sier Holmedal.

Tips om skilt? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

Slik så det ut før.
VEGAR VALDE