– Trist og veldig beklagelig. Sentrum har allerede Bergens og dermed en av landets dårligste barnehagedekning, og nå blir situasjonen enda verre, sier styreleder Tormod Carlsen i Sydnes og Nøstet Velforening.

Nedleggelsen betyr at 44 barnehageplasser i sentrum forsvinner. Barna som nå mister plassene, får førsterett på andre plasser

– Men for mange av barna i nærområdet betyr det at de må biles eller busses sin sin nye barnehage fra høsten av. Samtidig fortrenger de dem som står øverst i køen for plass i sentrum.

Kommunaldirektør Anne Marit Presterud skriver i et brev til velforeningen at kommunen beklager at Vappusbarnehagene legger ned i Sentralbadet og Fløen, men at det ikke er aktuelt å overta barnehagene.

Skole— og barnehagebyråd Tomas Moltu (KrF) sa til BT i fjor at det er dyrt og vanskelig å få areal til barnehager i sentrum.

– Det er vanskelig å forstå hvorfor byrådet ikke benytter muligheten til å videreføre disse to barnehagene. De kunne vært reddet rimelig sammenlignet med prisen på å bygge nye, sier Carlsen.

Barnehagen i Sentralbadet blir trolig lagt ned.