– Dette skal bare ikke skje. Jeg tenker på hvordan jeg hadde opplevd det om noen andre hadde fått vite alt om hvilke medisiner jeg brukte, sier Kvamsdal.

Forrige uke kom det et brev fra Lindås Trygdekontor i postkassen hennes på Vågseidet.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg så hva det inneholdt.

– Har hendt før

Fremst i konvolutten lå et avslag på å få refundert utgiftene til medisiner for en gammel yrkesskade. Ifølge Kvamsdal var dette fordi legen hadde glemt å sende de nødvendige papirene til trygdekontoret.

Stiftet på avslaget lå det en bunke kvitteringer. Den fremste var Kvamsdals. De rundt 20 andre tilhørte en annen kvinne i kommunen.

De to kvinnene har navn som ikke likner på hverandre, og er langt fra hverandre i alder.

Det er ikke første gang Liv Karen Kvamsdal oppdager at papirer fra trygdekontoret er blitt sendt feil.

– For seks år siden fikk min mann et brev som var til meg. Innholdet var helt ufarlig, men vi snakket om hva som ville ha skjedd dersom vi hadde vært skilt. Dessuten kunne det ha vært ting i brevet som legen får vite, men som mann og kone ikke snakker om, sier hun.

Kvamsdal ringte selv den noe eldre kvinnen, og de to avtalte å møtes i går for at papirene skulle komme frem til riktig adressat.

Lover bot og bedring

Leder ved Lindås Trygdekontor, Emil Stenersen, sier det hender svært sjelden at post blir feilsendt.

– Jeg har jobbet her siden 1981, og kan ikke si at jeg har hørt om liknende episoder. Men vi er takknemlige for tilbakemeldinger når vi gjør feil, sier han.

Nå lover Stenersen at rutinene skal gjennomgås.

– Generelt vil jeg si at vi er veldig nøye på ikke å sende feil, sier han.

Liv Karen Kvamsdal understreker at hun ikke har hatt problemer med personene som jobber på trygdekontoret.

– Jeg har ingenting å utsette på hvordan jeg er blitt mottatt. Men når slike ting skjer, så mener jeg de bør skjerpe seg, sier Kvamsdal..

OVERRASKELSE I POSTEN: Liv Karen Kvamsdal hadde problemer med å tro det hun så da en annen kvinnes kvitteringer dukket opp i et brev fra trygdekontoret. I går møtte hun kvinnen og leverte tilbake papirene.
Nilsen Arne