— Som styreleder i seniorgruppen i Ap i Bergen vil jeg formidle at vi er veldig enige med AUF, sier Valborg Sweeney.

Hun forteller at styret i gruppen har diskutert saken og er skjønt enige om at Anne-Grete Strøm-Erichsen bør bli Arbeiderpartiet i Bergen sin ordførerkandidat i valget 2015.

Ikke avvisende

AUF i Bergen har allerede spilt inn den tidligere ordføreren, byrådslederen og statsråden som kandidat. Hun avviser ikke dette selv.

HEIER PÅ STRØM-ERICHSEN: Valborg Sweeney mener den tidligere statsråden er den beste ordførerkandidaten for Ap i kommunevalget 2015.
Odd Mehus (arkiv)

— Nå får nominasjonsprosessen gå sin gang, sa Strøm-Erichsen til BT torsdag.

Sweeney sier seniorgruppen hun representerer lenge har tenkt at den beste kandidaten er Strøm-Erichsen.— Hun har erfaringen og kunnskapen som trengs. Hun har masse tyngde, og med den bakgrunnen hun har i politikken så er hun den mest kompetente til dette. Hun vil være en god ordfører for Bergen og for Ap.

Ikke mistillit

Marte Mjøs Persen var Aps ordførerkandidat ved forrige valg, og er klar for å stille til samme posisjon denne gangen også.

- Hvis partiet vil ha meg, så stiller jeg opp i den posisjonen de ønsker. Men det viktigste er at Ap gjør et godt valg i 2015, sa hun til BT torsdag.

Sweeney understreker at dette ikke er ment som mistillit mot Persen, og ønsker ikke noen «krig» mellom de to.

— Dette er ikke for å henge ut henne. Men hun har masse tid foran seg, og har allerede mange verv i partiet, sier hun.

Entusiasmen Strøm-Erichsen vil bringe med seg mener Sweeney kan være med å vippe valget i Aps favør.