Bobestyreren fikk overlevert 14 gifteringer, 29 gullringer, 33 sølvringer, ti klokker, tre gullarmbånd og en del halskjeder.

Magnhild Soland Heitmann fikk tilbake et gullarmbånd som hun mistet på prematuravdelingen ved Sentralsjukehuset i Rogaland i 1990. Hun tok av seg smykker da hun skulle stelle sitt to dager gamle hjerteopererte barnebarn i kuvøse.

-Jeg trodde jeg puttet alt i lommen. Da jeg senere skulle ta på meg smykkene, var armringen borte. Jeg lette på avdelingen og kontaktet den flere ganger senere, men uten resultat, sier Heitmann til Stavanger Aftenblad.

Nylig fikk hun en telefon fra advokat Odd Jo Forsell som fortalte at armringen var funnet. Forsell ble i fjor høst oppnevnt som bobestyrer for Fylkesvaskeriet på Jørpeland. I løpet av årene fra starten i 1978 og fram til vaskeriet opphørte i fjor, hadde de ansatte funnet en rekke gjenstander i sengetøy og klær. Alt ble levert til advokaten, og i en av armringene sto det fullt navn; Magnhild Heitmann.

-Jeg holdt på å hoppe i taket av glede da han fortalte hvorfor han ringte, sier Heitmann om telefonsamtalen med Forsell.

Etter alt å dømme har armringen kommet inn mellom tepper babyen lå på, og deretter havnet på vaskeriet på Jørpeland. Men ingen har noe svar på hvorfor ingen har kontaktet Heitmann tidligere.

Resten av ringene og smykkene som ble oppbevart i vaskeriet, er nå overlevert til hittegodsavdelingen hos politiet i Stavanger.

(NTB)

Magnhild med det massive gullarmbåndet, i bakgrunnen barnebarnet Silje. Foto: Sindre Ellingsen/Stavanger Aftenblad/Scanpix