Elise Andreassen fra Tromsø og samboeren var om bord i Norwegian-flyet som var på vei fra Oslo til Bergen i natt, men som fikk tekniske problemer og måtte lande på Sola i Stavanger i stedet. Hun opplevde svært dramatiske minutter.

— Vi tok av fra Gardermoen og flyturen gikk greit til Bergen. Men like før landing så gikk flyet rett ned på den ene siden. Da ble folk redde og mange gråt. Det gikk sikkert ti minutter før vi fikk beskjed om hva som var galt, forteller hun til bt.no.

Skrev sms

Etter en lang stund kom kapteinen på høyttaleranlegget og fortalte at de hadde noen unormale vibrasjoner i flyet, og at de derfor ville fly til Stavanger på grunn av værforholdene.

— Da tok jeg opp telefonen og sendte sms til min mor. Jeg skrev at jeg elsket henne, og at jeg var redd, forteller Andreassen videre.

Heldigvis lå moren og sov, og hun fikk derfor ikke med seg meldingen fra sin datter.

— Jeg ringte henne med det samme vi var landet og fortalte at alt gikk bra, sier hun.

Sjekket vingene

Ifølge Andreassen var det ikke bare passasjerene som var redde. Også kabinpersonalet var redde.

— De gikk rundt og kikket ut på vingene. Vi satt like ved vingene og ble derfor enda mer bekymret, sier hun videre.

Landingen i Stavanger gikk greit, men de måtte innta nødlandingsposisjon. Passasjerene måtte legge armene bak knærne, og legge hodet i fanget.

— Jeg ble veldig overrasket da jeg så det store oppbudet av brannbiler og ambulanser i Stavanger, sier hun videre.

Nå er Andreassen kommet seg til Bergen igjen, med et fly som gikk i formiddag.

Konen på annet fly

Svein Ove Bjørnestad fra Bergen hadde også dramatiske minutter i går. Han kom fra Zürich og skulle videre fra Oslo til Bergen. Han tok et SAS-fly, mens konen og deres to barn, gikk om bord i Norwegian-flyet som skulle til Bergen. Han kom akkurat for sent til å være på samme fly som konen.

— Da jeg kom til Bergen så begynte jeg å kikke etter min kones fly. Jeg visste jo at det hadde gått før mitt fly fra Oslo. Men i Bergen var det ikke, sier han.

Han ble nervøs, og så snart at flyet var fjernet fra skjermen som viser ankomster på Flesland.

— Da fortalte en Norwegian-representant at flyet hadde landet trygt i Stavanger. Men i ettertid har jeg fått vite at flyet på dette tidspunktet ikke hadde landet i Stavanger, men at det landet ti minutter senere. Dette synes jeg er for dårlig, sier Bjørnestad.

Refunderer

Nå venter han på konen til Bergen. Da bt.no snakket med han lørdag formiddag var det fortsatt usikkert hvordan de skulle komme seg hjem. Det er få fly fra Stavanger til Bergen på lørdag, og mange måtte velge alternative reisemåter som buss, båt eller leiebil.

— Vi refunderer selvfølgelig alle utgifter, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånevik i Norwegian til bt.no.

Feilen som førte til landingen skyldtes at én av fire kabler til styreflatene på vingene hadde røket.

— Dette kan gjøre flyet litt vanskeligere å manøvrere i dårlig vær. Derfor valgte vi å gå til Stavanger i stedet for Bergen, sier hun.

Flyet, en Boeing 737, står fortsatt i Stavanger for nærmere undersøkelser.