— N.N (27-åringen) er uskyldig, så det er nødt til å gå bra.

Slik avsluttet Tor Helge Flaten brevet han sendte til fotballspillerens foreldre like etter at 27-åringen ble pågrepet og siktet for drap i november 2005.

Flaten har de to siste dagene gang på gang hevdet at fotballspilleren er uskyldig i drap. Han forklarte i går at 27-åringen ble sendt ut av bilen da Jarle Olsen ved Proffen gatekjøkken skal ha gitt ham i oppdrag å drepe Øyvind Bjarte Madsen.

— Hvorfor engasjerte du deg så sterkt at du skrev dette brevet, spurte advokat John Christian Elden, som forsvarer fotballspilleren.

— Jeg kjenner jo familien hans, og jeg forsto at dette måtte komme som et sjokk på dem, og at de begynte å lure på hva som foregikk. Men jeg visste jo, jeg vet jo hva som er sant og ikke i den saken her. Da hadde jeg grunnlag for å skrive til dem at de kunne ta det med ro, at han var uskyldig, sa Flaten.

Brevet fra Flaten ble overlevert til fotballspillerens forsvarer, som ga det til politiet. Likevel ønsket ikke Flaten å gå i avhør da politiet oppsøkte ham et par uker senere.

— I utgangspunktet, når politiet kommer og snakker med meg, så får jeg piggene ut, forklarte Flaten.

Noen uker senere gikk han likevel i avhør for første gang på flere år, og bedyret 27-åringens uskyld.