— Nei, regningen sender jeg til Bergen kommune og Laksevåg bydel. Dette er deres ansvar. De må betale, sier initiativtaker Cato Rasmussen.

I tillegg vurderer han å anmelde kommunen for manglende strøing. Rasmussen viser til at huseiere har ansvar for å strø på sine eiendommer. Lar man være, risikerer man bøter.

— De samme reglene bør gjelde for kommunen, mener Cato Rasmussen.

Brakk armen

Inntil i går minnet skoleplassen i Laksevåg mest om en skøytebane. Elevene lekte med bein og tenner som innsats i friminuttene.

— Flere av barna har falt stygt på isen. En mor som skulle følge datteren til skolen falt og brakk håndleddet, sier Steinar Forshei.

I forrige uke stoppet en av kommunens strøbiler utenfor skoleporten. Rektor spurt da sjåføren om han ikke kunne kjøre en runde inne på skolens område.

— Det hadde bare tatt ham fem minutter, men han gjorde det likevel ikke. Begrunnelsen var at han bare hadde ansvar for å strø veien frem til skolen, sier Rasmussen.

Fredag ettermiddag ringte Rasmussen selv til kommunen for å forsikre seg om at skoleplassen ville være strødd innen det ringte inn mandag morgen.

— Da jeg fikk klar beskjed om at de ikke hadde kapasitet, tok jeg saken i egne hender.

Kunne vært billig

I går formiddag strødde et privat firma på skoleplassen. Det tok ti minutter. Pris: cirka 500 kroner.

— Kommunen kunne kommet langt billigere fra dette. Alt de hadde trengt å gjøre var å sette ut en kasse med sand og 20 øsekar. Da kunne barna selv strødd sand over hele området, sier Rasmussen.

Informasjonsleder Rune Jenssen ved Bergen kommunes seksjon for tekniske tjenester sier at han ikke har tenkt å betale strøregningen.

— Dette er ikke vårt ansvar. Det er rektors ansvar at skoleplassen blir strødd, sier Jenssen.

FORELDRE STRØR: Foreldrene ved Nygårdslien skole vil ikke lenger sende barna ut på en speilblank skoleplass I går strødde de selv, men initiativtaker Cato Rasmussen vil sende regningen til kommunen.
Foto: Marita Aarekol