Onsdag ettermiddag hørte familien Pedersen et forferdelig leven utenfor hjemmet sitt i Eikedalen i Samnanger.

— Vi hørte et bra brak utenfor, og da vi gikk ut for å se, sto traileren helt oppi garasjen vår, sier Rune Pedersen til bt.no.

Fatale konsekvenser

Semitraileren har så vidt klart å unngå å krasje inn i en garasje og en lyktestolpe.

— Det var heldigvis ingen barn ute og lekte akkurat da. Uhellet kunne fått fatale konsekvenser om barna våre hadde vært ute og syklet på den private veien som traileren pløyde over, sier han.

Ungene til familien Pedersen pleier å sykle langs den veien til daglig etter skolen.

I årevis har Pedersen sammen med flere familier i Eikedalen prøvd å få senket fartsgrensen.

— Det var etter mye press fra blant annet meg at Statens Vegvesen senket fartsgrensen til 70, på begynnelsen av 2000-tallet, men det er ikke nok, sier han.

Tar opp kampen

Da familien flyttet til Eikedalen i år 2000, var fartsgrensen 80 kilometer i timen langs veien.

— Det er jo nettopp noe slikt alvorlig vi har fryktet lenge skulle skje, før de setter fartsgrensen ned. Det er jo griseflaks at ikke ungene var ute på veien da dette skjedde, sier han til bt.no.

Nå skal Pedersen igjen ta opp kampen om å få redusert fartsgrensen gjennom Eikedalen velforening.

Lensmannen i Kvam dro til stedet etter en oppringing fra Pedersen.

Ikke påvirket

— Føreren var ikke påvirket på noe vis da kjøretøyet hans havnet utfor veien. Sjåføren har fortklart politiet at han måtte svinge unna da møtende kjøretøy kom delvis over i hans felt, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Det var ingen personskader, ifølge politiet.

Daglig leder i Rykkje Transport, Håvard Rykkje, eier semitraileren som havnet utfor veien i Samnanger onsdag ettermiddag.

— Sjåføren var uheldig å få fremhjulene utfor asfalten. Det er smale veier vi kjører på, så det er fort gjort. Heldigvis gikk det bra med sjåføren, og ingen ble skadet, sier Rykkje til BA.no.

ULYKKE: Føreren var ikke påvirket på noe vis da kjøretøyet hans havnet utfor veien. Sjåføren har fortklart politiet at han måtte svinge unna da møtende kjøretøy kom delvis over i hans felt.
2211-TIPSER
HØY FARTSGRENSE: - Vi har lenge fryktet at noe slikt alvorlig skulle skje, før de setter ned farstgrensen her, sier Rune Pedersen. Nå mobiliserer han krefter igejn for å senke fartsgrensen.
2211-TIPSER