I dag skal bystyret drøfte byrådets næringspolitikk. Høyres ordførerkandidat er langt fra imponert. — Jeg har tatt initativ til at Høyre på dagens møte vil foreslå en nyorientering av næringsarbeidet og en ny næringsplan, sier Friele til Bergens Tidende.

Mest gode hensikter

Næringslivsmannen Herman Friele sitter selv i byrådslederens kontaktutvalg, som ble etablert for å styrke kontakten med næringslivet.

Friele ønsker egentlig ikke å kritisere Strøm-Erichsen og et utvalg der han selv er medlem.

— Hva har etter din mening kommet ut av møtene i kontaktutvalget?

— Jeg er redd det er blitt mer gode intensjoner enn handling. Jeg tror ikke det sittende byrådet har et godt nok nettverk til virkelig å få til noe.

— Hvilket nettverk har du som ikke de har?

— Siden Høyre sitter i regjeringen, sitter jeg nærmere den politiske makten. På den andre siden sitter jeg nærmere der kapitalen befinner seg - nærmere dem som må gjøre ord til handling. Min styrke som ordfører er nettopp det at jeg har de nødvendige forbindelser som kreves for å få ting til, erklærer Herman Friele.

Friele har vært på besøk hos Høyre-ordfører Leif Johan Sevland i Stavanger og sett lyset. Sevland tar selv aktivt del i aktiviteter for byens næringsliv. En slik ordfører ser Friele for seg at han vil bli.

— Hvis - unnskyld - når vi kommer i posjon, skal vi gi full gass. Da må vi sette opp farten allerede nå.

Frieles stormøte

Derfor har Herman Friele bestemt seg for å invitere til et stormøte om byens muligheter og problemer i siste halvdel av mai.

15-20 håndplukkede mennesker - noen med penger, noen med ideer og noen med gjennomføringskraft - skal bringes sammen med ett oppdrag: Få fart på Bergen.

— På dette møtet skal folk komme forberedt. Vi skal ikke snakke, vi skal få ting til å skje, lover Høyres ordførerkandidat.

KANDIDATEN: Høyres ordførerkandidat Herman Friele har ambisjoner om å skape ny aktivitet i Bergen. I helgen deltok Friele på Høyres landsmøte.