• Ordfører og lensmann gir oss ansvaret for flere selvmordkandidater på Askøybroen, sier en sint brovakt Frode Larsen. Onsdag aksjonerer vaktene.

— De frivillige brovaktene skal ikke måtte leve med at deskaper flere selvmord.

Det sier Frode Larsen, som er med i aksjonsgruppen for sikring avAskøybroen.

Selv er han én av over 60 frivillige brovakter som patruljererbroen.

- Redder liv

— Vi har reddet flere liv, sier Larsen til bt.no i forkantav aksjonen.

Onsdag klokken 13 vil han og andre brovakter stille seg opputenfor Askøy rådhus — og snu ryggen til. Bakgrunnen er at både lensmann OddDale og Askøy-ordfører Siv Høgtun har gitt uttrykk for at de frivillige gjør vondt verre -ved å øke fokuset rundt broen.

Det er spesielt et intervju med ordfører og lensmann ifredagens papirutgave av Askøyværingen brovaktene reagerer på. Saken varhovedoppslag i avisen, med tittelen «- De gjør vondt verre».

— De gir oss skylden for økningen i selvmordshopping fra Askøybroen.Det er å snu saken helt på hodet.

- De kan holde kjeft

— Ikke nok med at det er en belastning å gå der for å reddeliv. Nå skal brovaktene også måtte leve med at noen gir dem ansvaret forfremtidige selvmord, sier en sint Larsen.

Larsen kommer med følgende kraftsalve til ordfører oglensmann.

— Hvis de ikke er interesserte i å støtte saken, kan deholde kjeft og holde seg av veien. Og det kan du sitere meg på.

BROVAKT: - Ikke nok med at det er en belastning å gå der for å redde liv. Nå skal brovaktene også måtte leve med at noen gir dem ansvaret for fremtidige selvmord. Frode Larsen i aksjonsgruppen for sikring av Askøybroen er sint på ordfører og lensmann i øykommunen.
Privat