Den toppløse, lille bilen ble kjøpt inn av partiet tidligere i vår. Bilen, som er av merke Mazda MX 5 Miata, kostet 60.000 kroner i innkjøp. Kabrioleten var opprinnelig rød, men ble lakket om til KrFs gulfarge i mai, og pyntet med partilogoen og slagordet "Bruk hjertet. Og hodet. Og stemmen."

— Utstråler rikdom

Bilen skapte debatt da den ble presentert ved starten av partiets sommerturné i Kristiansand i juni.

— Kabriolet utstråler rikdom, uttalte seniorrådgiver Kjell Terje Ringdal i Dinamo PR til Aftenposten, som mente partiet burde parkere bilen når man skal fronte et budskap om større rettferdighet i verden. Andre mente at en liten toseter passet dårlig for et parti som vil fremme familieverdier.

Grunnleggeren av Wanda-senteret og alkoholikerbarnas talsmann, Paal-Andre Grinderud, tok kontakt med KrF tidlig i juni og oppfordret dem til å auksjonere bort bilen. Hans forslag var at pengene burde gå til Hudøy feriekoloni.

Nå har partiet altså lagt ut bilen for auksjon på nettstedet qxl.no, og pengene skal gå til Kirkens Nødhjelps hiv- og aidsprosjekt i Nairobi i Kenya.

— Utviklingspolitikk og fattigdomsbekjempelse er to av våre hjertesaker. At bilen skulle auksjoneres bort ble planlagt før sommerferien, sier informasjonssjef Lunde til BT.

Han ønsker ikke å kommentere all kritikken som har kommet i kjølvannet av bilkjøpet.

— Nå håper vi bare at mange byr på bilen, og at det kommer inn masse penger til dette viktige prosjektet, sier han.

Frem til i går var det kommet inn bud på 54.000 kroner for kabrioleten, som er 14 år gammel. Den har kjørt cirka 210.000 kilometer, og ifølge annonsen er den blant annet utstyrt med nye bremser, lettmetallfelger, skinninteriør og en "litt defekt" cruisekontroll.

Auksjonen avsluttes 13. august, men den nye eieren kan ikke overta bilen før 10. september. Bilden vil da bli levert med KrF-logoen intakt.