«Norsk lekker blondinebabe av ypperste klasse utfører massasje og eskorte i trygge private omgivelser», reklamerer en ung kvinne på nettet.

Annonsen har hun lagt ut på et av mange nettsteder prostituerte bruker for å rekruttere nye kunder. Bare på denne siden finner vi 22 kvinner som tilbyr sine tjenester i Bergen.

350 innendørs

Det aller meste av sex-salget i Norge foregår ved at den prostituerte gjør avtale med kunden om å møtes i en leilighet eller på et hotellrom. De siste tiårene har innendørsprostitusjonen utgjort to tredeler av den samlede prostitusjonen.

Ifølge en ny rapport fra Utekontakten i Bergen er det 350 kvinner som selger sex innendørs i byen i løpet av ett år, mens 150 kvinner går på gaten. Noen tilbyr tjenester både på ute— og innemarkedet.

Blant de kvinnene som bruker nettet til å skaffe seg kunder, er de utenlandske i flertall.

«De norske kvinnene har i mange tilfeller bygget seg opp en mer eller mindre fast kundekrets, og nødvendigheten for annonsering er ikke så høy», står det i rapporten fra Utekontakten i Bergen.

Utekontakten har, på forespørsel fra Byrådsavdelingen for helse og omsorg, kartlagt innendørsprostitusjonen som foregår i Bergen.

Ni byer - en måned

Ifølge rapporten skiller de innendørsprostituerte seg fra de gateprostituerte ved at de kommer seg raskere ut av prostitusjonen. Kvinnene har generelt bedre helse og et lavere misbruk av rusmidler enn de som prostituerer seg på gaten.

Mange av kvinnene er omreisende, og legger ut lange og innfløkte reiseruter på internett. En 25 år gammel asiatisk kvinne skal eksempelvis innom Moss, Oslo, Drammen, Haugesund, Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø og Stavanger bare i løpet av november måned.

Kvinnene som tilbyr sine tjenester innendørs klarer også å skjule prostitusjonen for sine nærmeste i langt større grad enn kvinnene på gaten, og skiller dermed prostitusjonen fra fritiden.

I tillegg til å annonsere på nettet under lettkledde bilder, markedsfører kvinnene seg i dagsaviser og magasiner. Utekontakten mener også å ha informasjon om at minst syv institutter og studioer i Bergen tilbyr seksuelle tjenester.

På nettet finnes også diskusjonsfora der kundene utveksler sine erfaringer med og vurderinger av den enkelte prostituerte.