– Vi har vanligvis en auksjon i januar, en i april og en i november. Noen ganger dropper vi den i april hvis vi har få ting inne, sier Øyvind Skarsten, konsulent ved forvaltningsenheten i Hordaland politidistrikt.

En del av de tingene som blir solgt er beslaglagte med ukjent eier.

– Det handler mest av alt om verktøy. Du vet gjengangerne de har som regel med seg en bag med fast utstyr, et kubein, en drill, en sag og en vinkelsliper, sier Skarsten.

I tillegg kommer det mye bilstereoer, en del smykker, noen tv-er, enkelte dvd-spillere og noen få musikkanlegg.

– Vi har veldig mange faste kunder på auksjonene våre. De sitter helt foran og er ofte interessert i forundringsbagene våre.

– Forundringsbagene?

– Ja, de inneholder alt mulig, vekkerklokker, klokker, smykker, gjerne en bilstereo, noen bøker, noen nye klær, et par solbriller. Auksjonarius drar opp et par eksempler, og disse bagene går som regel for 800-2000 kroner, forklarer Skarsten.

Hittegodskontoret jobber mye med å finne eieren til hver enkelt gjenstand. De sender brev til alle som kan spores til en lommebok, kontakter Telenor for å finne ut av hvem som er registrert på ulike SIM-kort og kontakter borettslag om enkelte nøkler.

– Men vi tar ikke kontakt med NetCom. De tar nemlig 100 kroner for å finne ut av hvem som er tilknyttet et SIM-kort. Det har vi ikke råd til, sier Skarsten.

Men en gjenstand som blir liggende i mer enn tre måneder, kan politiet selge på auksjon. Pengene som kommer inn på auksjonene går tilbake til statskassen.

– Det folk mister mest av alt er lommebøker. Vi får i snitt 10 i uken, og mobiltelefoner er en god nummer to med vel åtte i uken, sier Skarsten.