Yrkesskolen står maktesløs overfor narkoproblemet. Politiet kontaktes, men rykker ikke ut.

Bruker stipend på dop

— Veldig mange bruker stipendet sitt på narkotiske stoffer, forteller elever som TV Hordaland har snakket med.

Bergen yrkesskole har sett seg nødt til å knytte til seg spesialrådgivere og opprette et intensivt rusteam for å få slutt på narkotikaproblemene.

— Vi vet at det er en del rusproblemer blant ungdom. Da må vi ha en beredskap for å forebygge og vite hva som skjer, forklarer elevinspektør ved yrkesskolen, Steinar-Ove Lexander.

Når det stunder mot helg, selges det «dop-pakker» i dropsesker. Helgepakkene inneholder både festrus og dop som får elevene «ned på jorden igjen» før skolestart mandag.

— Vi har vært i kontakt med mange bekymrede foreldre som har fonnet slike helgepakker hjemme og lurer på hva det er for noe. Vi vil på det sterkeste advare mot denne utviklingen, sier Tor Blaha i Landsforeningen mot narkomisbruk.

Vil ha mer synlig politi

Vegg i vegg med yrkesskolen ligger Krohnsminde videregående skole. Nylig ba skoleledelsen politiet om hyppigere patruljering rundt skolebygget.

— Det er veldig mange elever på et begrenset område. Vi tror det er viktig at politiet er til stede, sier Janecke Bergh - elevinspektør ved Krohnsminde.

I fjor registrerte politiet i Bergen 130 narkotikatilfeller med ungdom under 18 år. Mørketallene er høye og det antas at en av fire elever har prøvd narkotika.

KAMUFLERT: I ulike typer pastillesker selges partydop for hele helgen ved Bergen yrkesskole. ILLUSTRASJONSFOTO.