Båteier Furevik, samboeren Kristin Knappskog og hans 10 år gamle datter Helene Høgden Furevik fikk seg litt av en opplevelse da de fikk motorstans utenfor Hjellestad søndag.

Familien var på langtur fra Sveio til Sotra i den 28 fot store båten, men motoren fikk nok og de ble liggende og drive mot land i grov sjø og liten storm.

Etter den dramatiske turen har eieren fått nok av hele båten.

— Siden jeg kjøpte den i mai har jeg lagt ned 300 arbeidstimer i den. Jeg har fikset det meste, men dieseltanken hadde jeg ikke gjort noe med før turen. Den fikk noe grums i seg som gjorde at filteret ble tettet igjen. Dermed endte det slik, sier en meget frustrert Furevik til bt.no.

Turen ble litt vel ekstrem

Jan Ivar Furevik, frustrert båteier

— Vi var fem hundre meter fra å få le for vinden, men da ga båten opp. Typisk, fortsetter han.

- Må prioritere samlivet

Bare timer etter turen la Furevik ut det som ikke kan kalles for annet enn en ellevill annonse på finn.no.

«Selger en kjempebåt, eller det er vel i grunnen blitt en kjent båt, siden den havnet øverst på bt.no med et vakkert bilde idet jeg ser livet mitt passere i revy», skriver Furevik i annonsen.

Samboeren min blir veldig fornøyd

Jan Ivar Furevik, frustrert båteier

Den sjøvante 30-åringen kjøpte båten for å holde seg sysselsatt da han var langtidssykmeldt. Dessverre ble det mer arbeid enn han hadde regnet med.

— Jeg måtte ha noe å gjøre som ikke tok livet av meg, noe jeg kunne kose meg med, men det ble stikk motsatt. Nå er jeg nødt til å prioritere samlivet med samboeren min, så den må bort, sier Furevik.

Tok inn vann

Historien om familien som fikk problemer ble dramatisk fortalt søndag ettermiddag av kaptein Roy Løvhaug på MF «Fjordbas».

— Den sterke vinden gjorde det vanskelig å komme til dem. Hvis vi hadde vært ti minutter senere på plass kunne trebåten endt i steinene. Da kunne dette gått riktig ille, sa han til bt.no.

Furevik kjenner seg igjen i den beskrivelsen.— Turen ble litt vel ekstrem. Vi fikk vinden og bølgene på siden av båten, dermed ble vi liggende og vugge mens vannet slo over ripen. Båten var i ferd med å fylles med vann, sier han.

— Det skal mye til for å gjøre meg redd, men denne gang var jeg ikke høy i hatten. Jeg er veldig stolt over at datteren min klarte å holde seg helt rolig, for vi visste ikke om båten ville holde, fortsetter Furevik.

Takker for hjelpen

Furevik ringte redningstjenesten og de tre ble etter hvert hjulpet i land av fergen MF «Fjordbas».

Kapteinen på trebåten har ikke annet enn ros å komme med til mannskapet på MF «Fjordbas» og hurtigbåten «Snarveien» som var med å hjelpe dem i sikkerhet.

— Sterk strøm gjorde det umulig å nå frem til oss, men hurtigbåten la seg til for å beskytte oss mot bølgene. Det var fantastisk gjort, sier han.

«Sink or Swim»

Annonsen Furevik har lagt ut på finn.no bærer mildt sagt preg av å være skrevet i frustrasjon. Det bekrefter også båteieren, men han er helt sikker på at virkelig vil kvitte seg med den.

— Jeg kjøpte båten for en ubetydelig sum, men har investert mye penger i den. Samboeren min blir veldig godt fornøyd med dette, og jeg er enig i at nå må den selges, sier Furevik.

Han ønsker seg bud på over 30 000 kroner for trebåten, og skulle du være en av dem som er interessert i å kjøpe den, kan eieren friste med følgende egenskaper:

  • Ekkolodd som jeg kjøpte på langturen (dette får du selvfølgelig ikke med siden jeg aldri fikk montert det).
  • Jeg må vel innse at det faktisk var svigerfar som fikset alt det elektriske i båten (det verste er vel at det egentlig ble veldig bra).
  • Årer, eller ja, du må vel helst skaffe årene selv.
  • En vakker Titanic-redningsvest i fresh oransje farge.
  • Navnet er det lisens på, så den kan ikke døpes om: Sink or Swim. (Til nød kan du kalle den for Sinking Titanic).
  • Masse sjøvann (som du selvfølgelig kan fjerne med hjelp av 2 lensepumper).
  • Dieseltankene er på 200x2 liter, og er nesten fulle (da vi ikke kom noe lenger på turen).
  • Og diverse nye dippedutter (bestikk fra Biltema etc.).
  • Dere får selvfølgelig ikke med svigermor sin stekepanne som jeg har tyvlånt (da blir hun galen, og jeg håper ikke hun leser denne annonsen).
  • ADVARSEL: Båten tåler IKKE stor storm, men ender vel i grunnen godt (ifølge Bt.no) når det er liten storm. Furevik kan også legge til at den «egner seg best inntil en stille kai, i en stille vik, i et stille land».

Hva synes du om annonsen? Si ifra i kommentarfeltet!

SELGER BÅTEN: Jan Ivar Furevik har fått nok av trebåten sin. Samboer Kristin Knappskog og datter Helene Høgden Furevik er fornøyde med det.
PRIVAT
ANNONSEN: Bare timer etter redningsaksjonen ble båten lagt ut for salg.
SKJERMDUMP FINN.NO