Da Arnold for en måned siden fikk diagnosen kreft, bestemte han seg for å selge den snart 110 år gamle «Beffen».

— Dette er hjertebarnet mitt og for meg er det viktig at «Beffen» og dens tradisjoner blir holdt i hevd. Båten er blant de store kulturskattene i Bergen. Selv om jeg formelt sett har vært eieren har «Beffen» har den alltid tilhørt Bergens befolkning. Det håper jeg den fortsatt vil gjøre. Ingen kan eie en kulturskatt som «Beffen», sier en beveget Hjorth til BT.

Han forteller at han fikk mange bud på hjertebarnet sitt, men at han valgte å selge til Harald Holmedal.

— Han har ført båten i mange år, og jeg føler at han vil bevare «Beffen» på en god måte. Det betydde mye. Interessen for båten har vært stor, men det er vanskelig å selge en del av sjelen sin hvis du ikke vet at den blir tatt godt vare på.

Hjorth fremhever at en av grunnene til at «Beffen» har bestått er takket være den støtten han har fått fra Havnestyret i Bergen og Bergen Kommune.

— De har gjort en stor jobb med kaianlegget, og virkelig gjort en innsats for at driften av båten, skryter han.

Den nye eieren av «Beffen», Harald Holmedal beroliger Hjorth.

— Jeg har sterke følelser for båten, og jeg føler en viss forpliktelse overfor de tradisjoner som dette bringer med seg. Jeg har vært skipper om bord siden 1983, og når du har brukt så mange timer til vedlikehold som meg betyr det ekstra mye, sier Holmedal.