Det vakte stor oppsikt da selene Selma og Vitus ble foreldre tidligere i år. Den lille selungen fikk navnet Selfie, og familielykken var stor.

I morges ble imidlertid dyrepasserne møtt av et sjokkerende syn da de kom på jobb: Selfie var død.

Satte seg fast i rør

«Den tristeste dagen på mange år på Akvariet er i dag. Da dyrepasserne kom på jobb i morges fant de Selfie død i seldammen.

Selfie hadde i løpet av natten satt seg hodet fast i et rør i dammen. Vi forstår fremdeles ikke hvordan dette kunne skje. Det skulle aldri skjedd.

Selfie har vært en fantastisk selunge som alle på Akvariet har blitt utrolig glad i. Vi gråter alle sammen nå..», skriver Akvariet på sin Facebook-side.

— Blir ikke verre

Det er en trist Akvariet-direktør Kees Ekeli som forklarer nærmere hva som skjedde.

— Vi har avløp i alle dammene våre, for å kunne bytte ut vannet. Når vi tapper dammene, er vi selvfølgelig veldig forsiktig og passer på slik at ikke dyr skal sette seg fast. Men her må det ene avløpet ha hatt en lekkasje, eller ikke vært hundre prosent lukket. Selfie var en nysgjerrig kar, og når han stakk hodet inn for å undersøke, slik han sikkert har gjort mange ganger før, oppsto det vakum. Han ble sittende fast, og omkom. Det er helt forferdelig, sier Ekeli.

Ifølge direktøren er det en tung dag for alle ansatte på Akvariet.

— Det blir ikke så mye verre enn dette. Vi erfryktelig lei oss og føler på en måte at vi har skyld i dette – det er jo vårfeil. Det erheller ingen god følelse, sier han.

- Ekstra glade i Selfie

Ekeli innrømmer at Selfie hadde fått en helt spesiell plass i hjertene til staben på Akvariet.

— Dette var et dyr vi var ekstra glade i. Han hadde en fantastisk personlighet, var så glad i folk og hadde begynt å trene rekordtidlig.

For foreldrene, Selma og Vitus, er imidlertid ikke sorgen like stor.

— Selfie var avvent fra moren. Seler lever riktig nok i flokk, men etter de er avvent går det ikke lang tid før de ikke har noe spesielt forhold til moren. Selene merker kanskje at noe er annerledes, men det er nok vi som jobber her som er mest lei oss, sier Ekeli.

I dag har de ansatte informert besøkende om den tragiske nyheten.

— Vi tillater oss selv å være triste. Vi forteller til publikum på foringer at dette er fælt for oss.

Håper på ny selunge

Selfie var Selma og Vitus sitt første barn, men kanskje kommer en liten bror eller søster neste år.

— Vi vet at Selma er parret, men vi vet ennå ikke om hun er drektig. Sjansen er stor for det, så vi planlegger i forhold til det. Men det er veldig lenge til, så det er ikke mye trøst i det nå, sier Ekeli.

SELFIE: Her slapper den nyfødte selungen av inne på Akvariet tidligere i år. Nå er den død.
Akvariet i Bergen