Sognepresten i St. Paul menighet i Bergen bekreftet tidligere tirsdag at en av prestene deres har innrømmet å ha hatt et seksuelt forhold med en 15 år gammel jente.

Brodersen var selv med da jenten og hennes foreldre anmeldte forholdet til politiet i Bergen mandag kveld.

— Han arbeidet som prest og var også aktiv i ungdomsarbeidet, blant annet jobbet han med konfirmanter her i menigheten, sa han til BT tidligere tirsdag.

Har fått munnkurv

Tirsdag ettermiddag ble Brodersen oppringt av politiet. De liker dårlig at han og biskop Bernt Eidsvig har snakket med pressen før jenten er blitt avhørt.

— Jeg har fått beskjed om ikke å si noe mer. Jentens familie er opprørt over at saken er kommet ut i mediene, og det må jeg respektere, sier han.

Jenten er ikke formelt avhørt om overgrepene, som skal ha foregått over en periode på to uker i sommer. Overgrepene skal ha skjedd i prestens hjem i Bergen. Den aktuelle presten, en 31 år gammel utenlandsk statsborger, er heller ikke avhørt.

Overgrepsskandaler

Han er for tiden på ferie i hjemlandet, og har ifølge biskop Eidsvig blitt fratatt sin yrkestittel.

— Han er ikke lenger ansatt som prest i vår menighet som følge av denne saken, sier Brodersen, som reagerte med «overraskelse og sjokk» da han fikk nyheten for 14 dager siden.

Den ene skandalen etter den andre er blitt rullet opp i den katolske kirke de siste årene. I land som USA, Irland, Italia og Nederland har flere tidligere altergutter stått frem og fortalt hvordan de ble misbrukt seksuelt av prester i kirken.

— Seksuelle overgrep skal ikke skje i den katolske kirke, likevel skjer det igjen og igjen. Det er veldig uheldig, men det viser seg altså at over alt hvor det finnes mennesker, kan sånt som dette skje, sier sogneprest Brodersen.

Biskop gikk av

Norge har hittil vært forskånet for de mest omfattende overgrepssakene i Den katolske kirke.

Men, I 2009 tok en mann i 30-årene kontakt med overgrepskontakten i Den katolske kirke i Oslo bispedømme. Mannen opplyste at han ble utsatt for seksuelt misbruk av biskopGeorgMüller på begynnelsen av 90-tallet.

Samme år innrømte Müller at han hadde begått et seksuelt overgrep mot en altergutt, og gikk av som biskop.

I forbindelse med den saken, uttalte overhodet for Den katolske kirke i Norge følgende:

— En prest som måtte finne på å forgripe seg mot et barn nå, må vite at han leker med ilden. Müller-saken har skapt en helt ny bevissthet om seksuelle overgrep, sa biskop Bernt Eidsvig til Adresseavisen i 2010.