Onsdag fikk Line Britt Lange Langeland fra Samnanger sensuren etter tre års skolegang på Arna gymnas. Resultatet var over all forventning: Line fikk 22 seksere og tre femmere. De «dårligste» karakterene fikk hun i gym og på de skriftlige eksamenene i fysikk og norsk bokmål.

Gen for nysgjerrighet

Selv tror Line at nysgjerrighet er en viktig årsak til at hun gjør det så bra på skolen.

— Jeg har vel alltid vært interessert i skolen, har hatt lyst til å lære nye ting og vært nysgjerrig på det ukjente. Faren min var også flink på skolen, så kanskje jeg har arvet et «nysgjerrighetsgen» av ham, smiler den blide 18-åringen.

Hun mener dyktige lærere på Arna gymnas også har mye av æren for de gode resultatene.

— De er fantastisk flinke. Jeg stiller alltid veldig mange spørsmål, sikkert dobbelt så mange som de andre i klassen. Lærerne mine tar seg alltid tid til å svare, enten det er i timen eller matpausen, forteller Line.

Festet i russetiden

Arna-eleven mener hun har brukt litt mer tid på skolearbeid enn gjennomsnittet, men tror likevel den viktigste forskjellen på henne og andre elever er at hun har jobbet jevnt med skolearbeidet i stedet for å ta skippertak. Hun er likevel ikke den som sitter hjemme og leser mens venninnene fester.

— Jeg er veldig opptatt av å være med på alt som skjer, og prioriterer venner høyt. I russetiden var jeg like mye russ som alle andre. Siden jeg lå så godt an følte jeg at jeg kunne ta meg litt friheter, sier Line.

— Hvordan reagerer klassekamerater og venner på at du får så gode karakterer?

— Det har de vel kanskje egentlig ikke helt visst. Jeg pleier ikke å rope ut hvilke karakterer jeg får. Hva er poenget med det? spør den beskjedne jenten.

Stolt rektor

Line har hatt matte, fysikk og kjemi som fordypningsfag. Favorittfaget er fysikk, selv om 18-åringen har fått høre av andre at det er i norsk hun er aller sterkest.

Rektor på Arna gymnas, Eirik Fjørtoft, er stolt over innsatsen til Line Britt Lange Langeland.

— Hun har vært utrolig målbevisst og arbeidsom. Hun har også hatt et veldig godt samarbeid med faglærerne. Line er den typen elev som ikke stopper lesingen der leksen stopper, men som har gått videre og bestandig vært interessert i å lære mer, sier Fjørtoft.

Line er akkurat kommet hjem fra venninneferie på Kos i Hellas. I sommer skal hun lade batteriene med telttur og hyttetur i Norge, før hun begynner på medisinstudier til høsten.

NYSGJERRIG: Line Britt Lange Langeland (18) tror en av grunnene til at hun gjør det så bra på skolen er at hun er så nysgjerrig på å lære nye ting.<p/> KNUT EGIL WANG (foto)