Det var polske Anna Cieślak (49) som omkom i frontkollisjonen i Vågsøy i Sogn og Fjordane skjærtorsdag. Det opplyser lensmann i Vågsøy, Tormod Hvattum, til BT tirsdag ettermiddag.

De pårørende er varslet.

-Den omkomne hadde seks barn, så vidt vi har brakt på det rene. Det yngstebarnet er en gutt på 13 år som bor i Polen. Den eldste, en mann i slutten av20-årene, bor på Sunnmøre. Hun har noen barn bosatt i Norge, noen i Polen og noen i USA, sier lensmannen.

Venter på avhør

Ulykken er fortsatt under etterforskning. Politiet har foreløpig ikke fått avhørt sjåføren i den møtende bilen, en 46 år gammel mann. Han ligger alvorlig skadet på Førde sykehus, der han ble operert skjærtorsdag.

Etter det BT erfarer, vil han bli forsøkt avhørt i dag.

Den omkomne 49-åringen hadde en passasjer i bilen, en 34 år gammel mann. Han kom fysisk uskadet fra den kraftige frontkollisjonen.

Alle de tre involverte i ulykken var utenlandske statsborgere, men ifølge politiet hjemmehørende i nordfjordregionen. Den omkomne kvinnenhadde arbeids— og oppholdstillatelse i Norge, men utenlandsk statsborgerskap.

Etterlyser bussjåfør

Meldingen om den kraftige frontkollisjonen på riksvei 15 mellom Bryggja og Totland i Vågsøy kom til politiet klokken 09.47 torsdag.

Politiet etterlyser fortsatt en bussjåfør som skal ha kjørt den samme veien en gang mellom klokken 09 og 10 samme formiddag

— Vi har ikke fått tak i bussjåføren. Vi har fått opplysninger om en buss som kjørte østover i det tidsrommet, menikke sikre opplysninger om hvilken buss det var, eller om det var rutebuss eller buss eid avprivat selskap, sier Per Rimmen, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

ALVORLIG SKADET: 46-åringens bil havnet på taket, og han skal en stund ha sittet fastklemt i bilvraket.
ØYSTEIN TORHEIM