Det ble en travel natt for patruljene i politidistriktet. Hele seks personer var involvert i mulige promillekjøringer i fylket.

Først ute var en 16-åring fra Osterøy. Han ble stoppet da han kjørte moped i nærheten av Valestrandsfossen. Gutten er mistenkt for å ha vært påvirket av alkohol.

Kjørte i grøften to ganger

Klokken 23.44 ble en 30 år gammel mann stoppet da han kjørte i land fra fergen på vei til Austevoll.

— Han er mistenkt for å ha vært ruset på andre stoffer enn alkohol, og vi har tatt utvidet blodprøve av ham, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen .

Halvannen time senere fikk politiet melding om at en bil hadde havent i grøften på Byrknesøy, og at en beruset fører prøvde å få den på veien igjen.

Mulig GHB-overdose

Klokken 02.08 hadde bilen kommet seg på veien og kollidert enda en gang med store materielle skader. Denne gangen var det to menn med promille på stedet. Begge kom uskadd fra hendelsen.

— Begge to er fraktet til EIvindvik for blodprøve, sier Ole Geir Magnussen.

Grunnen til at politiet ikke rakk å rykke ut før bilen havnet i grøften for andre gang var at det tok tid å rekvirere skyssbåt til øyen.

Klokken 04.16 ble de to siste promille-mistenkte personene pågrepet.

— To menn på 25 år var ruset. Den ene ble sendt til Haukeland med en mulig GHB-overdose. Det ble også funnet narkotika i bilen, sier operasjonslederen