Luftambulanse, politi, brannvesen og flere ambulanser rykket ut til ulykken, som skjedde ved busstoppet på Løn på nordsiden av Opheimsvatnet i Voss.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.12. En Fiat var på vei østover da den fikk sleng og kom over i feil kjørebane. Der traff den en adskillig større Volkswagen i motsatt kjørebane.

— Det var to personbiler som kolliderte front mot front. I den største bilen satt det to voksne og tre barn. I Fiaten var det tre kvinner, forteller operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politikammer.

To voksne og det ene av barna som satt i den vestgående bilen var lettere skadet og ble sendt til Voss sjukehus med ambulanse.

De tre kvinnene i Fiaten ble behandlet av leger på stedet før de ble sendt videre til sykehus.

En 33 år gammel kvinne ble flydd til Haukeland universitetssykehus med helikopter. Bt.no fikk i 21-tiden fredag kveld opplyst at tilstanden hennes var alvorlig. Hun var da til operasjon.

De to andre kvinnene på 25 og 35 år ble sendt til Voss sjukehus med ambulanse. Begge hadde bruddskader og tilstanden deres var i følge sykehuset stabil.

En UP-patrulje som holdt kontroll på Haugsvik like ved kom raskt til ulykkesstedet. Trafikken ble i en tid dirigert forbi ulykkesstedet. Det var glatte veier og snøvær i Vossetraktene.