Klokken 13.18 kom melding om en frontkollisjon mellom to biler på E39 i Sveio, mellom Førde sentrum og avkjøringen til Håvardsholm.

— I begge bilene satt det tre personer, i den ene en mann og en kvinne i 30-årene med et barn på ett år. I den andre bilen satt en mann i 50-årene, en kvinne i 40-årene og en ung mann på 18, opplyser Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Ved 17.10 opplyser kommunikasjonsrådgiver Eirik Dankel at alle seks er ankommet sykehuset i Haugesund.

Fire av dem har lettere skader. To har moderate skader, men også disse to er stabile.

Lege tilfeldigvis på stedet

Kvinnen i 40-årene ble sittende fastklemt i bilen frem til brannvesenet fikk henne løs.

De involverte skal være en familie fra Stord, og en familie fra bergensområdet, ifølge h-avis.no.

Politiet forteller at de har mottatt opplysninger fra en lege som tilfeldigvis var på stedet.

Ifølge politiet er fartsgrensen i området 80 km/t, og operasjonsleder Jarle Utne-Reitan mener nyere biler og at alle brukte bilbelte kan være grunnen til at det ikke gikk verre.

Årsaken til ulykken er ikke klarlagt, men Statens vegvesens ulykkesgruppe er varslet og vil bistå politiet i undersøkelsene.

Veien åpnet igjen

Det var manuell dirigering og bare ett felt åpent i flere timer. Det oppsto flere kilometer lange køer, men klokken 16.50 ble veien åpnet igjen, like etter at politiet og ulykkesgruppen hadde avsluttet sitt arbeid.

Jahn Marøy ved Vegtrafikksentralen i Hordaland advarer imidlertid om at det fortsatt er en del glass og oljesøl i veien.

Tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post