34-åringen møtte nylig i Nordhordland tingrett, tiltalt for å ha mishandlet samboeren i en periode på over to år.

Mishandlingen startet ifølge kvinnens forklaring omtrent på samme tid som de to ble samboere. 34-åringen var sint på samboeren, og tok tak i henne og holdt henne hardt opp mot veggen.

Grepet fikk kvinnen til å si: ”Nå kveler du meg”. Da reagerte mannen med å ta tak rundt halsen hennes og klemme til.

— Nå kveler jeg deg, sa han.

Samboeren har forklart at han holdt grepet rundt halsen hennes i flere minutter, helt til hun mistet bevisstheten.

34-åringen nekter for dette.

Etter denne episoden følte kvinnen ifølge sin forklaring at hun hele tiden måtte ta forholdsregler for å hindre at samboeren ble så sint igjen.

Fikk ikke gå ut

Mannen satte etter hvert også begrensninger for samboerens bevegelsesfrihet, og nektet henne å besøke familie og venner alene.

Flere ganger rømte kvinnen ut fra huset når samboeren tvang henne til å holde seg inne.

Mannen satte blant annet strenge regler for telefonbruk, og nektet kvinnen å legge seg hvis hun hadde snakket for lenge i telefonen.

Retten har også funnet det bevist at mannen ved en rekke anledninger brukte vold mot samboeren, blant annet ved å slå,sparke, dytte og klype henne. Fornærmede mener det er snakk om opp mot 100 voldsepisoder.

34-åringen har ifølge dommen også holdt henne fast mens han har skreket direkte inn i øret hennes. Kvinnen har fått hør-selsskader som følge av dette.

Kastet snus i øynene

Den siste voldsepisoden fant sted omkring to og et halvt år etter at de to flyttet sammen. Mannen hadde da flyttet ut, men ba kvinnen om å komme og besøke ham.

Han ba henne da ifølge dommen om å se ham inn i øynene, før han kastet en klype snus rett i øynene hennes. Kvinnen klarte å kjøre fra stedet, men måtte etter hvert stoppe og oppsøke hjelp fordi hun ikke klarte å se.

Nordhordland tingrett legger i dommen mot mannen vekt på at mishandlingen har pågått over lang tid, og at kvinnen har fått psykiske ettervirkninger etter årene sammen med mannen.

Straffen er satt til seks måneders feng-sel. I tillegg må mannen betale 30.000 kroner i oppreisning til sin tidligere samboer.