BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Dødsulykken skjedde i Løvstakktunnellen, klokken 1630 lørdag 28. oktober i fjor. Den 21 år gamle yrkessjåføren kom kjørende fra sentrum med en stor lastebil på 9,5 tonn, i 60-70 kilometer i timen.

Påtalemyndigheten mener han var trøtt og sovnet. 21-åringen innrømmer at han plutselig ble trøtt, og at det ble svart. Han våknet av smellet idet lastebilens venstre forhjul traff en liten Renault Clio.

67-åringen i bilen var sjanseløs og ble drept momentant.

Den tiltalte 21 år gamle yrkessjåføren ble dømt i samsvar med tiltalebeslutningen og straffen var overensstemmende med påstanden nedlagt av aktor, politiinspektør Anders Johnsen.

— Jeg har ikke lest dommen og har foreløpig ingen kommentar, sier 21-åringens forsvarer, advokat Stig J. Harris til Bergens Tidende.

I sin prosedyre trakk aktor, politiinspektør Johnsen, frem at det er flere skjerpende momenter i denne saken. Det er skjerpende at 21-åringen var yrkessjåfør, og at han kjørte en svær lastebil. Begge disse forhold tilsier at man må kreve en ekstra årvåkenhet fra sjåføren. Også det forhold at han kjørte selv om han var trøtt, er skjerpende.