Statens vegvesen avskiltet en semitrailer på stedet under en kontroll på Skei i Jølster fredag. Kjøretøyet ble stanset i 12-tiden.

Tre av låsene som skulle holde 22 tonn søppel på plass i konteineren var helt åpne — og tre andre hadde ifølge vegvesenet begynt å åpne seg. Sjåføren hadde «kompensert» med to stropper.

Du kan tenke deg hvis du møter en slik bil og får en sidedør i fronten. Svein Arne Henjesand

Overingeniør Svein Arne Henjesand i Statens vegvesen kaller kjøringen livsfarlig. Den utenlandske sjåføren blir trolig anmeldt.

— Det er klart det er farlig. Du kan tenke deg hvis du møter en slik bil og får en av sidedørene i fronten. Da er det stor fare for at du er ferdig, sier Henjesand til bt.no.

Les også:

Fant seks defekte låser

Semitraileren lastet med søppel var på vei til Sverige. Etter 3-4 mil ble det bråstopp da Vegvesenet grep inn. De fryktet at dørene skulle åpne — og søppelet rase ut i fart.

UNDER PRESS: På dette bildet kan du tydelig se at den ene siden på semitraileren buler ut.
STATENS VEGVESEN

Vegvesenet var egentlig ute for å sjekke kjettinger og dekk.De fant i stedet seks defekte låser.

— Semitraileren har dører på hele siden, og åpner den ene seg, så går halve siden opp. Seks av ti låsepunkter var defekte slik at faren for utilsiktet åpning var svært stor, sier Henjesand.

Kjøretøyet blir vanligvis lastet fra toppen, ved at taket blir tatt av. Når du så kjører med 22 tonn søppel i bilen, oppstår det enormt press på dørene.

Trodde stropper var nok

Sjåføren hadde oppdaget problemet da han lastet i Førde, men trodde det var nok å sette på to stropper.

— Han så at det var åpent, og hengte dem på selv. Stroppene er fleksible og strekker seg. Han var enig i avskiltingen, sier Henjesand.

Trallen må losses og fraktes til verksted for reparasjon. Kjøretøyet manglet også EU-godkjenning.

— Det er for så vidt ikke så uvanlig, men det ikke så ofte vi ser slike ting som med låsene, sier overingeniøren i Statens vegvesen.

Sjåføren kjørte for Kim Johansen og daglig leder for den norske avdelingen, Tommy Slåttum, sier til NRK at de vil snakke både med sjåføren og de som var med lastingen.

— Vi må sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Slåttum.

PS! Alt var i orden med trekkvognen. Den kunne kjøres videre.

  • Trafikktips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post.