Torsdag skrev BT om en annen danser, Åsane-jenten Pia Lundenes, som fikk 18 seksere av 18 mulige da hun gikk ut av ungdomsskolen på Marikollen. Hun er norgesmester i standard-og latindans åtte ganger.

Den tre år eldre Eirik Nydal Adolfsen har sammen med søsteren Monika oppnådd å bli norgesmestere 17 ganger. Og i tillegg gjør han altså nesten rent bord på skolen: Bare på eksamen i sidemål, nynorsk, fikk glupingen noe annet enn karakteren seks. Det ble fem.

— Selvfølgelig er det hardt arbeid, i kombinasjon med svært dyktige lærere som har inspirert og motivert meg, sier Nydal Adolfsen på telefon fra London, der han er på treningsleir foran EM i standarddans og latindans i Portugal.

— Jeg tror ikke jeg jobber så mye med lekser, men jeg er nødt til å være strukturert og selvdisiplinert siden jeg også trener dans to timer hver dag. Dessuten har alle konkurransene gjort meg vant til å få innsatsen min vurdert og bedømt. Holdningen at det jeg gjør skal være bra, har kanskje smittet over på skolearbeidet, tror Nydal Adolfsen.

Han synes selv han er i en ufattelig heldig situasjon som nå kan komme inn på hvilken som helst utdanning. Først blir det et år i marinen i Bergen, så planlegger han å studere medisin.

— Jeg har lyst å bli kirurg, arbeide på akutten og kunne redde liv, sier ambisiøse Eirik Nydal Adolfsen. Og eksamenskarakteren i nynorsk?

— Den har jeg tenkt å klage på!

SØSKENDUO: Monika og Eirik Nydal Adolfsen.
FOTO: MARTE ROGNERUD