Fredag kveld var Utrykningspolitiet på plass på E39 i Gulen kommune. I fire timer sto de mellom Istefjord og Oppedal, ved Asheim like før Skrikebergtunnelen.

Klokken var 16.30 da de startet med å plukke bilførere som kjørte for fort i retning fergen mellom Oppedal og Lavik.

Fire førerkort røk på vei til fergen — Hele 34 bilførere fikk forelegg. Fire bilførere kjørte så fort at de mistet førerkortet, forteller sjefen for Utrykningspolitiet på Vestlandet, Leon Nordanger, til bt.no.

Av dem som mistet førerkortet kjørte to personer Ford, en kjørte en BMW, mens fjerdemann kjørte Volvo.

De fire ble tatt i en 80-sone. To av bilene kjørte i 120 km/t, en i 121 km/t og en i 117 km/t. Sertifikatet ryker på 116 km/t i 80-sonen.

Skoda i Masfjordtunnelen På vei opp til Instefjorden kjørte politifolkene bak en Skoda. På vei ned den lange og bratte Masfjordtunnelen på E39 ned mot Matre, tok de også førerkortet fra en bilfører.

— Det var en bilfører av en Skoda som ble målt til 118 km/t i nedoverbakken i Masfjordtunnelen. Også denne bilføreren ble fratatt førerkortet, sier Leon Nordanger.

Kontroll i Eikedalen Søndag ettermiddag og kveld var UP på plass for å måle farten da folk skulle hjem etter helgeutfarten. På riksvei 7 i 70-sonen i Eikedalen var UP på plass mellom 17.15 og 22.00.

— Her byttet vi litt på hvilken vei vi målte farten. Til sammen 32 bilister fikk forelegg for å ha kjørt for fort. En bilfører i en mørk Mercedes mistet førerkortet etter at han ble målt i 106 km/t i 70-sonen, sier Nordanger til bt.no.