– Vi har fått melding om flere glatte veier, advarer operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Klokken 9.30 søndag morgen fikk politiet melding om at seks biler hadde vært involvert i et trafikkuhell på Gullbotn. Sannsynligvis har bilene kjørt inn i hverandre en etter en på det glatte føret. Ingen personer ble skadet, men to av bilene måtte taues bort.

– Aldri vært så ille

– Bilistene må avpasse farten. Våre folk har vært ute i hele natt, men sier det aldri har vært så ille, sier vaktoperatør Trude Lande hos Statens vegvesen.

Hun forteller at det er spesielt glatt på Kvamskogen, i Hardanger og på sideveier på Voss.

– Vi har hatt folk ute i hele natt. De som salter over Kvamskogen, sier at det aldri har vært så ille. De har saltet tre-fire ganger i natt.

Grunnen til det plutselig glatte føret er at det regnet i natt. Bakken er så kald at regnet fryser til is, og det legger seg en glatt ishinne. Det ser ut som om bakken bare er våt, men den er altså glatt.

– Kjører forbi strøbilene

– Vi har også fått melding fra sjåførene om at bilistene ikke har tid til å ligge bak, men kjører forbi strøbilene. Folk må avpasse farten og være forsiktige, sier Lande.

– Av og til er en millimeter nok, siterer vakthavende meteorolog Karsten Eitrheim hos Vêrvarslinga på Vestlandet.

Det har nemlig ikke vært store nedbørsmengder i natt, men når regnet eller yren treffer den kalde asfalten, fryser den umiddelbart. Også i morgen er det fare for litt nedbør, og dermed også fare for at det kan bli glatte veier i midte og indre strøk av Hordaland.

Fra tirsdag til fredag ser det ut til å bli for det meste oppholdsvær, færre skyer, og kaldere i hele fylket, spesielt om natten.

Sjekk værmeldingen her.

Sjekk også oppdaterte vegmeldinger fra Statens vegvesen.