Politiet i Sogn og Fjordane ble i 8-tiden varslet om en kjedekollisjon på riksvei 5 ved Florø.

— Seks biler er involvert i en kjedekollisjon. Det ser ut til å ha gått bra med folk, men det er en del materielle skader. Det er snakk om at én person skal til legevakten for sjekk, sier Einar Vereide, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 08.04.

Omkjøring på sørsiden

— Det er to vogntog og fire personbiler som er involvert, og det skal være svært glatt på stedet, sier operasjonsleder Vereide.

VELTET: Det ene vogntoget veltet i kollisjonen.
KNUT MAGNUSSEN

Riksveien var stengt mellom Krokane og Brandsøy. Mindre kjøretøy kunne da kjøre via Botnavegen, mens gjennomgangstrafikken ble bedt om å kjøre om den gamle riksveien på sørsiden av Brandsøy.

Det ene vogntoget måtte losses før det kunne flyttes. Først etter nesten to timer, klokken 09.45, ble riksvei 5 åpnet for trafikk igjen, med manuell dirigering på stedet.

— Svært glatte veier

Ketil Molvær, vaktoperatør ved Statens vegvesens veitrafikksentral i Sogn og Fjordane, sier han har fått mange meldinger om glatte veier i fylket.

— Jeg har fått sjeldent mange meldinger i dag, det er tydelig at folk er bekymret. Gjengangeren at det skjer fort og at det blir veldig glatt der det er glatt, sier Molvær.

GLATT: Veien skal være svært glatt.
KNUT MAGNUSSEN