— Dette er det verste jeg noen gang har sett når det gjelder barn og rus. Det var sjokkerende, sier avdelingsleder Jørn Solsvik ved narkotikaavsnittet ved Hordaland politidistrikt. Solsvik har vært i politiet i 26 år.

Overstadig berusede barn

Solsvik og kollegene hans var i Grieghallen for å se etter bruk av narkotika, men rakk knapt å gjøre det.

— Vi måtte bruke tiden på å ta oss av overstadig berusede barn, sier Solsvik.

Seks personer hadde akutt alkoholforgiftning, og måtte legges inn på sykehus. Fem av de seks er barn under 18 år.

— Den yngste av de vi måtte ta hånd om, var en overstadig beruset gutt på 13 år som var fullstendig ute av stand til å ta vare på seg selv. Både utenfor og inne i Grieghallen var det en mengde barn og unge som ravet rundt og spydde, sier Solsvik.

21 ungdommer ble pågrepet av politiet. Ti av disse ble tatt for bruk av amfetamin, hasj og Rohypnol. 11 personer ble pågrepet og tatt med til politikammeret på grunn av overstadig beruselse. Disse 11 er i tillegg til de seks som ble lagt inn på Haukeland.

— 16 av de 21 som vi tok med til politikammeret, var under 18 år. Den yngste av de pågrepne er 13, den eldste 20 år, sier Solsvik.

Varslet foreldrene

Politiet varslet foreldre eller andre pårørende til alle de overstadig berusede mindreårige de kom i kontakt med.

— I tillegg til de som ble tatt med til politikammeret og barnevernsvakten, måtte vi passe på en mengde barn som ravet rundt. Svært mange av de berusede var jenter, sier Solsvik.

— Hovedproblemet var total mangel på skikkelig vakthold. De som skulle være vakter var alt for umodne til å ha denne typen jobb. De slapp inn fulle folk på et arrangement som skulle være alkoholfritt, og slapp inn masse egne venner. Vi påpekte dette, men det hjalp lite, sier Solsvik. 1500 billetter var solgt til arrangementet, som kalles Zap-party og arrangeres av et firma i Oslo. Dette er tredje år på rad denne typen dansefest arrangeres i Bergen.

— Vi er veldig skuffet over det som skjedde i går. Det er fullstendig uholdbart. Vi har aldri hatt noen problemer med dette firmaet før, men vedkommende som har hatt ansvaret for vaktholdet tidligere, var ikke tilstede i år. Skikkelig vakthold er alfa og omega for slike arrangementer. Dette var en sørgelig affære, som vil bli evaluert. Vi er veldig opptatt av at Grieghallen skal være et trygt sted for ungdom, og derfor er det så trist når slikt skjer, sier arrangementssjef Rolf Skogstrand i Grieghallen.

Arrangementet ble avsluttet 02.30 i natt. Da så det ut som en svinesti utenfor Grieghallen.

— Det er ikke hyggelig å komme på jobb når det ser slik ut, men nå er det ryddet opp, sier Skogstrand.