Knivstikkingen skjedde på Vågsallmenningen i januar i fjor, og hadde bakgrunn i en langvarig konflikt mellom en irakisk familie og en 43 år gammel mann.

— Jeg trodde jeg skulle dø da de to ungdommene begynte å hakke løs på meg, fortalte knivofferet Farhad Jamal Mohamad (43) til BT etter knivstikkingen.

Svevde mellom liv og død

Irakiske Farhad Jamal Mohamad svevde mellom liv og død etter å ha blitt slått og knivstukket 17 ganger i ryggen. Han ble funnet livløs i veibanen like ved Vågsallmenningen.

I all hast ble han fraktet til Haukeland sykehus, hvor han ble lagt rett på operasjonsbordet. Etter operasjonen var det omfattende vakthold rundt rommet hans på sykehuset.

— Mens jeg lå i veibanen kunne jeg høre lyden av blod som ble pumpet ut av kroppen. Så mange stikk var det, forteller Mohamad.

Mohamad har forklart at det skjuler seg en langvarig konflikt mellom ham og en irakisk familie i Bergen. Mohamad kom til Norge i april 1999. Da bodde han på asylmottaket i Ytre Arna. I løpet av denne perioden skal svigerdatteren til den irakiske familien ha blitt forelsket i Mohamad.

17-åringen og 23-åringen ble i dag dømt til fengsel i henholdsvis seks og et halvt år og fem år i Bergen tingrett. De er i tillegg dømt til å betale Mohamad 150 000 kroner i erstatning.

17 KNIVSTIKK: - Jeg trodde jeg skulle dø da de to ungdommene begynte å hakke løs på meg, fortalte knivofferet Farhad Jamal Mohamad (43) til BT etter knivstikkingen.
Foto: Helge Skodvin