I fjor fikk Tertnes bank på bortebane da de tapte med ti mål mot Bækkelaget, som til slutt endte på plassen bak blå-trøyene på tabellen. Året før var det nesten like ille. Da tapte Tertnes med åtte mål, og endte på plassen bak Bækkelaget ved serieslutt. Man må dermed helt tilbake til Bækkelagets nedrykkssesong i 2002/2003 for å finne forrige Tertnes-seier over det tidligere storlaget fra Oslo.

– Vi har ikke hatt noen voldsom suksess borte mot Bækkelaget de siste årene. Det må vi gjøre noe med, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Selv om statistikken taler imot Tertnes, forteller årets tabell en annen historie. Tertnes ligger for øyeblikket på en sjetteplass med tre seirer, mens Bækkelaget i likhet med Toten ligger i bunnen av tabellen med null poeng etter seks kamper. Johannessen mener likevel at Bækkelaget har noe å fare med.

– Vi vet at de er klart bedre enn det Toten viste mot oss. De har blant annet en venstrekant (Charlotte Mordal, red.anm.) som er vurdert opp mot landslaget og et par bakspillere som er gode både fremover og bakover på banen, sier Johannessen.

Guro Horten Solberg, Cecilie Langva og Kari Charlotte Sellgren er fortsatt utilgjengelig for spill på grunn av skader.

Mette Davidsen. ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ
Bergens Tidende