Dermed gikk stemningen til topps i Samnanger. — Dette har tatt lang tid og kostet mye krefter. Nå er jeg bare utrolig lettet, sier han. Saken startet for åtte år siden, da Mohn kjøpte en båt til 1,8 millioner kroner. Problemene startet den første dagen. Siden har det bare blitt verre.

Tre millioner kroner

Bergens Tidende omtalte saken i januar i år. Da var 56-åringen sliten og lei. Men tidlig i går kveld var stemningen god i Samnanger. Da hadde Mohn nettopp avsluttet en bedre middag med en god flaske vin. Tidligere på dagen ble han tilkjent over tre millioner kroner fra den svenske båtprodusenten Nimbus AB. Pengene dekker kjøpesum med forsinkelsesren-ter fra 1996 og erstatning.

— En føler seg ganske hjelpeløs og liten i en sak som denne. De har prøvd seg hele veien. Men vi har ikke gitt opp, det har vi fått betalt for. Skuffet er han også over det han mener er lite seriøsitet fra båtprodusentens side. - De markedsfører seg som en veldig seriøs produsent av båter med høy kvalitet. Vi har opp-levd det motsatte.

Slutt på båtlivet

— Alle sparepengene gikk med til båten. Og et stort lån. For meg og min familie sto veldig mye på spill. Mohn vant på samtlige punkter. Han ble også tilkjent saksomkostninger på i overkant av to hundre tusen kroner. Båtlivet har imidlertid tatt en definitiv slutt. - Da vi kjøpte båten, var det for å reise på kanalferie nedover Europa. Det blir det ingenting av nå heller. Jeg skal ikke ha noen ny båt. - Hva skal du bruke pengene til? - Det har jeg ikke tenkt på en-nå. Saken har kostet meg mye i renter og voldsomt mye tid. Så mye overskudd vet jeg ikke om det blir.

Ukjent for produsenten

Om motparten anker vet han heller ikke. - De kommer sikkert til å gjøre det. Men etter denne klare dommen, føler jeg meg sikker på at det vil gå vår vei i neste runde også. - Men det vil vel ta en del ekstra tid? - Vi har holdt på med denne båten siden 1994. Noen måne-der fra eller til spiller ingen rol-le. Prosessfullmektig Alex Borch for Nimbus AB var i går kveld ikke kjent med dommen. - Det er vanskelig å si nå hvordan vi reagerer på dette før vi har gått grundig gjennom dommen. En eventuell ankesak får vi komme tilbake til senere, sa han etter å ha fått lest opp domsslutningen.

KVITT BÅTEN: Dette bildet ble tatt før Finn Mohn gikk til retten med erstatningskravet mot båtprodusenten Nimbus AB. I går kveld var stemningen langt bedre. Da hadde han vunnet sa-ken på alle punkter. ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE