— Dere viser hvor morsomt det kan være å lære tysk. Dere har virkelig fortjent å vinne og fortjener en kjempeapplaus, sa lederen for Nasjonalt ressurssenter for tysk i Norge, Åse Frivold, da hun i går overrakte diplomer og premie på Kongshaug Musikkgymnas.

Elevene lå og «sov» på scenen, våknet sakte og ga henne et show hun aldri vil glemme. Med masse humor og sjarm fremførte de noen av de 13 låtene de har komponert og skrevet tekster til. Her var «Ein guten morgen» med en bamse på armen. Her var «ich bin, du bist, er ist». Litt rapping, vakker sang og frimodig leven på scenen. Sangene er gitt ut på egen CD. Her kan elever over hele landet hente ny inspirasjon i arbeid med det tyske språk.

Selvsagt vekker det oppmerksomhet at lille Kongshaug Musikkgymnas på avsidesliggende Lepsøy i Os kommune går av med seieren i klassen for videregående skole i en landskonkurranse i tysk. De ni elevene fra VKI som vant, har tysk som C-språk.

— Jeg er blitt glad i tysk. Det låter ikke så tørt som andre vil ha det til, sier Trygve Skaug, en av elevene.

— Vi er stolte over elevene. Med sin sprudlende kreativitet og gode samarbeid har de skapt engasjement og begeistring, sier rektor Oddvar Rotvik.

— Elevene begynte. Jeg så at her var noe å utvikle. Jeg har opplevd dem som helt fantastiske i dette samarbeidet, sier Janne Gravdal, lærer i tysk.