I filmmiljøet i Norge har det lenge vært kjent at Trond Espen Seim skal være tiltenkt oppgaven som regissør for minst én av de seks filmene som skal produseres fra høsten 2009. I tillegg skal han selvsagt fortsette som hovedrolleinnehaver.

Produsent Peter Bose i Miso Film avviser ikke opplysningene, men sier at det ikke er tatt noen endelige beslutninger.

— Dessuten avgjør ikke vi dette alene. Partnerne våre har et ord med i laget når vi nå legger regissørkabalen for de seks nye filmene, sier Bose.

- Ingen kommentar

— Vi er på forprosjektstadiet når det gjelder de filmene. Derfor kan jeg ikke kommentere dette nå, sier Trond Espen Seim, som imidlertid ikke benekter at han også er regissørkandidat. Seim skal ha hatt sterke meninger om regien i de filmene som allerede er laget. Men han har selv aldri hatt regiansvar.

Trond Espen Seim slo igjennom på landsbasis i TV-serien «Svarte penger, hvite løgner» i 2004. Han fikk også svært gode kritikker for sin innsats i spillefilmen «Hawaii, Oslo». På bakgrunn av den ble han i 2005 utvalgt som Norges «Shooting Star» til filmfestivalen i Berlin.

Seim gikk ut fra Teaterhøgskolen i 1996 og var tilknyttet Den Nationale Scene i Bergen og Rogaland Teater før han begynte på Nationaltheatret i Oslo i 2001. Han ble hedret med Heddaprisen i 2000.

Manusforfattere på plass

Peter Bose i Miso Film bekrefter overfor BT at forprosjektet med de seks nye filmene er godt i gang. To manusforfattere er allerede hyret. Thomas Moldestad, som laget filmmanus av Gunnar Staalesens roman «Bitre blomster» er hyret. Det samme er Siw Rajendram Eliassen, som laget manus til den siste kinofilmen, «Falne engler». Det er den filmen som til nå har fått best kritikker. Den ble regissert av Morten Tyldum, som også skal være ønsket med videre.

FILMWEB