Det var i 16-tiden politiet fikk melding om at en jolle hadde kullseilt i nærheten av Opsøy i Raunefjorden. I følge melder, som observerte båten i kikkert, klamret to personer seg til skroget av jollen.

Hadde våtdrakt

Politibåt, luftambulanse og ambulansebåt ble sendt til stedet. HSDs "Vingtor" deltok også i redningsaksjonen.

— Klokken 16.22 ble de to fisket opp av sjøen og tatt om bord i politibåten. De to hadde på seg våtdrakt, og skal etter forholdene være i bra form, forteller operasjonsleder Per Stiegler til bt.no.

"Vingtor" stanset

— "Vingtor" kom først til stedet, og fikk plukket opp de to ved hjelp av en lettbåt. Deretter kom de om bord til oss, forteller politibetjent Morten Kronen på politibåten "Kjølen".

Han sier at de to mennene på 22 og 23 år var godt kledd i våtdrakt, og i god form.

— De opplevde ikke situasjonen som så veldig dramatisk. De hadde gått ut fra Hjellestad og ble møtt av den sterke vinden i Raunefjorden, som gjorde at de kantret. Vinden var så sterk at de fant ut at det var best å ligge og drive mot en øy i nærheten. Jeg skjønner godt at det så veldig dramatisk ut fra land, og det er helt rett å ringe oss i slike situasjoner, sier Kronen, som sammen med politibetjent Dag Olav Sætre er fast mannskap på politibåten.

"Kjølen" tok jollen på slep og fraktet de to uheldige seilerne tilbake til Hjellestad.

TRYGT PÅ LAND: De to seilerne fikk slept båten til Hjellestad, der de kunne fortøye den og vente på mindre vind.
RUNE SÆVIG
KOM TIL UNNSETNING: HSDs hurtigbåt "Vingtor"