GURO ISTAD

Frederik Hald var juryformann for hovedjuryen da det beste kokkelaget i Marinen skulle kåres torsdag.

Fem lag; Kongeskipet, KNM «Bergen», Sjaluppen, Nato-basen SHAPE i Belgia og Sjøkrigsskolen kjempet om hvem som kan lage den beste maten til sjøs.

Konkurransen gikk av stabelen på Briggen på Haakonsvern, og mellom 150 og 200 publikummere hadde møtt opp for å heie frem sine venner, kjærester eller slektninger.

— Stemningen var spent og forventningsfull like før kåringen, forteller informasjonssjef ved Haakonsvern, Gunnar Vetlejord.

Sjaluppen, med Torbjørn Solstad og Arvid Notland, stakk av med seieren for sin treretters meny, og vant dermed en studietur til Frankrike sammen med kokkelandslaget.

KNM «Bergen», med Trond Morten Hjelle og Roger Engevik i byssa, fikk en fin andreplass. På tredjeplass havnet Nato-basen SHAPE med Martinus Fjeldstad og Robert Hansen.

Folkejuryen kåret KNM «Bergen» til vinnere, Nato-basen SHAPE fikk andreplass, mens Kongeskipet, med Øyvind Løvdokk og Joakim Gjessen på laget, ble premiert med tredjeplass.